Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jaký je postup při střetu se zvěří (například srna). Vím že musím zavolat policii,aby sepsali záznam pro pojišťovnu. (mám připojištění na střet se zvěří) Ale co dál? Zavolat na pojišťovnu, oznámit nehodu a oni mi pošlou odtah, nebo si musím odtah zajistit sama? Když odtah zajistí pojišťovna, kam auto odvezou? Do jejich smluvního servisu nebo si můžu zvolit místo sama? A ještě dotaz k náhradě škody - co když servis vyhodnotí že je auto na odpis a oprava by byla dražší než hodnota auta (mám starý peugeot 206 v hodnotě cca 30000,-) jak potom pojišťovna určí výši náhrady?
Snad všechny pojišťovny mají odtah v asistenčních službách k povinnému ručení. Odtažení bude tam, kam určíte, maximálně do km určených v asistenční službě. Oprava bude převyšovat hodnotu auta je totálka. Plnění je pak obecná cena auta minus hodnota zbytků.
Osobně bych volal 1224. Operátor vysvětlí postup, zeptá se na pojišťovnu u které je auto pojištěno a v případě nepojízdného auta tam posílá odtahovku + policii na zápis(střet se zvěří pro pojišťovnu+fotodokumentace). Potom se domluví místo opravy(servis) a buď zaměstnanec pojišťovny(likvidátor) dodatečně zhodnotí škodu v servisu nebo v případě menší opravy, že si opravíte sami doma by mělo stačit foto e-mailem na vaši pojišťovnu (likvidátorovi škody).
Ach jo, kde jsou ty doby, kdy auta měla ocelové nárazníky a lidé nehlídali každý každého a nebonzovali se při každé příležitosti. Před 25 lety jsem smetl pěkného srnce, než se stačil kdokoli objevit, srnec byl v kufru, na chatě zpracován, nárazník na 4 šroubech jsem sundal, mezi dvěma vhpodnými stromy jsem ho srovnal do původního stavu a za půl hodiny na autě nikdo nic nepoznal. A jak nám srnčí jako odměna za prožité duševní trauma z nehody a náhrada za škodu chutnalo!
Prosím nebrat jako návod, jen jako připomínku "starých dobrých časů". Pro případné rýpaly uvádím, že příhoda se stala cca 5 let po "revoluci", tedy s minulým režimem nemá nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.