Ahoj, koupil jsem ojetou fabii II z programu Škoda plus (1.2, 2009, 125 000km). Vše v pořádku, v papírech je, že ručka je účinná a když jsem tam byl na testovací jízdu, již byla na ručce zabržděná. Mechanik, který se mnou jel, říkal, že nejprv budou brzdy trochu drhnout skrz to, že to auto tam dlouho stálo. Během naší jízdy se brzdy už hezky rozšlapaly a vše bylo ok. Koupil jsem tedy auto a dojel s ním přes půl republiky domů. A doma na parkovišti zjišťuju, že ručka zabírá až na posledním zubu a to jen taktak. Protože musím auto přepsat a tomu podléhá kontrola na STK, chci to nejdřív radši vyřešit. Ve 4 servisech v brně mi řekli, že by museli zvednout auto a rozdělat ho a že to nejde na počkání. Což se mi ale nechce věřit, protože i v té knížce je vše v pořádku. Tak jsem hledal na netu a zjistil jsem, že můžu zkusit dotáhnout šroub lanek. V mé fabii je to skvěle přístupné pod popelníkem za ručkou, ale nevím, jak moc to má být utažené. Teď, když je ručka dole, jsou lanka povolená s vůli cca 1cm. Díky za tipy
Vykašlete se na tipy, je jasné, co je potřeba udělat, akorát se vám do toho nechce... Brzdy se musí rozebrat, zrevidovat, vyčistit a skoro určitě vyměnit pakny, pružiny atd. a seřídit to, njen "potočit" s nějakýma šroubama pod popelníkem. Vůle v ruční brzdě není závada sama o sobě, je to projev opotřebení, nebo závady brzd!
mathew
Samozřejmě, že může vytáhnout z peněžneky 50 tisíc, ale proč to hned dělat, když může stačit dotáhnout jeden šroub...
Povol ručku co de a nejdřív nastav samostavy v bubnech na zadních brzdách tak aby kola při otáčení lehce drhly a pak si dolad krok ruční brzdy dotažením obou lanovodú
To máš sice pravdu že by se mèly samy dostavit ale někdy bejvaj ve stavu že jim je třeba pomoci Ten klínek za který tahá pružinka se prostě při roztažení paken neposune a vúli nevymezí ani když se to očistí Proto to dělam tak ja píšu vejš funguje to osvědčilo se mi to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.