Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mate problemy s motorem 1.6i, je spolehlivy?

Od: handyman* odpovědí: 3 změna:
Dobry den,
mateli zkusenost s timto motorem - zajimalo by me jestli resite nejake problemy, servis, opravy s timto motorem 1.6i (74kW). Motor je napriklad v Octavii I. Jestli je motor spolehlivy nebo odchazeji cidla a jine zalezitosti kolem motoru.
Diky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Některé kusy mají vyšší spotřebu oleje, ale třeba pro Octávku první generace je to nejlepší benzíňák hned po 1.8 turbo.

motor
hodnocení

0x
Mám v autě 75kw verzi a až na spotřebu oleje jsem spokojený. Aktuálně bere tak litr na 2500km. Se spotřebou oleje jsem ale při koupi počítal a zrovna tak počítám s výměnou gufero na ventilech a výměnou pístních kroužků, což je hlavní příčina zvýšené spotřeby oleje. Dlouhodobá spotřeba 7,1l/km, dostačující dynamika, za mě spokojenost. Jenom pokud to máte na ježdění kolem komínů,tak pozor na spotřebu, ta bude veliká cca 10l/km.

hodnocení

0x
Vše je o tom jakej kus seženeš a jak se k tomu kdo choval ty auta trpěli na trhání nýtú diferenciálu a motory dokážou dost baštit olej
Já to auto mam 6 let dotažený z bundes combi v plný ráně a sem snim spokojen dá se říct že oproti mému prvnímu vozu tdi snim nejsou žádné problémy jen běžný věci náký čepy svíčky silenty olej filtry
Moror šlape jak hodinky olej nežere
Neni to na žádný závodění ale spolehlivě odveze a přiveze
Jen podotknu jezdí sním přítelkyně já mám na starosti údržbu vozu ☺

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]