Přijel jsem na poštu, zaparkoval a bez problému vypnul motor, poté co jsem se vracel z pošty jsem už nenastartoval.. batérka běží i v autě a lektronika jde, ale startér se ani neotočí už si nevím rady
Zkontroluj všechny pojistky v autě a na minutu zkus nechat vytaženou pojistku řídící jednotky (reset řídící jednotky). Pokud nepomůže, tak na startéru v jeho horní části jsou dva silné kontakty na přívodní kabel od baterie a druhý jde do dolní části starteru. Tak ty na vteřinku propojit starým šroubovákem, klíčem nebo kusem silnějšího drátu, ale při zatažené ruční brzdě, vypnutém motoru a vyřazené rychlosti. Mělo by to trochu "prsknout"na kontaktech, tak se nelekni a ozvat rychlé otáčení "kotvy"v tom startéru. Video se zkouškou vyndaného startéru pro představu . Pokud si na to netroufáš, dej to z nouze do servisu.
To mě taky napadlo, ale zapoměl jsem podotknout že mám tlačítkové startování
olin*
Vyzkoušel si tedy něco z doporučovaného? Tím tlačítkem přibývá maximálně další relé. Zkus ještě zahýbat na pojistkové skříňce nebo poblíž všemi relátky. Dej vědět. U takovýchto aut to není legrace něco udělat-všude špatný přístup, vše na těsno, samé relé.. A nemáš možnost diagnostiky? Soused si k notebooku kupoval na BMW za 1200Kč+redukci zásuvky (pár korun). Kdykoli má problém, napíchne řídící jednotku a má přehled, nemusí do servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.