Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzla kapalina v aute

Od: marin11 odpovědí: 13 změna:

mam taky problem, samozrejme mojim nedopatrenim som zabudol ist na zimnu prehliadku s autom. a samozrejme mi zamrzla chladiaca kvapalina. da sa to vyriesit aj inak, ako dat auto do teplej garazi a postupne sa to odmrzne? lebo taku moznost asi momentalne nemam, kedze som v Alpach.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

taky to mohlo jen přimrznout bez poškození, každopádně nedoporučuji jet, ale raději "dotlačit"

ar*

Sohlas s milanem žádné ježdění (dávám dobrou) to by bylo ieště víc škody v nejlepším případě jenom těsnění pod "makovicí"

A nic jiného než teplo nepomůže.

;)Milane já jsem od přírody línej já bych to raději odtáhl než tlačil :)

doplněno 17.12.09 18:30:

Proboha jen to nedělat tak jak jsme viděli včera na Nově (teplomet pod auto) a Avie v plamenech*smich*

Petroneli, děkuji, jsme na tom stejně, já bych taky netlačil, proto vozím v osobáku tažnou tyč a huráááááá na tyči.

milanrozumbrada

to jste tam měl jen čistou vodu?nebo jak jste došel k názoru že je to zamrzlé jsou tvrdé hadice ona v praxi stačí trocha nějaké n emrznoucí přísady a nezamrzne to hned ale jen rosolovatí ,ale jestli máte jistotu že zamrzlo natvrdo tak se omlouvám za ůvahy mimo ,myslím že to je ale pořád lepší nžli polemizovat táhnout či tlačit ,páni odborníci tyhle kecy si nechte jinam děkuji

hodnocení

0x

ale i v Alpách je teplá garáž, nebo umytí v myčce taky pomůže.

kjanik112*
hodnocení

0x

Jeďte rovnou do servisu.Až to rozmrzne, vytáhni měrku oleje.Jestli oleje "přibylo", je malér.V lepším případě se jen vytlačily mrazové zátky v hlavě nebo v bloku a voda stekla dolů do vany- do oleje,proto ho jako "přibylo"Auto bude nepojízdné, takže už budeš rovnou v servisu.Jestli blok praskl, oprava se nevyplatí, sežeň si v bazaru jiný motor.Oprava hlavy se vzplatí.Pokud by jste si to chtěl udělat sám a je k dispozici 220 V,kupte si horkovzdušnou pistoli, stojí asi 20 euro a postupně chladič, blok s hlavou, topení, vše rozmrazujte.Musíte ale v dolních částech rozpojit hadice, aby vše co rozmrazíte,rovnou mohlo vytéct.Bude to fuška- záleží, jaký jste kutil.Pozdravuji Slovensko a přeji Vám ,ať to zvládnete!

jo jo, chytráci , , , jesti opravdu chcete aby se Vám roztrhl motor, jeďte rovnou do toho servisu. Já bych volal jedine odtahovku. Nic lepsiho me nenapada. A s tou zhavící pistolí, když je venku -10st je to opravdu směšné . . . . *zed*. Včera sem jel po dálnici 100Km/H a motor se sám zahřál až po cca 15minutách jízdy.

jabraka*
hodnocení

0x

Vesměs je v chladiči od loňska ještě určité množství nemrznoucího přípravku,ten nedovolí náplni zamrznout do bloku a zmrzne jen na kaši.Ta blok neroztrhne.Samozřejmě předpokládám,že tam není jen samotná voda.Nejjednodušší by bylo,horkou vodou rozmrazit jen vodní pumpu a pak na chvíli spustit motor a tím se ohřeje i blok motoru.

JABRAKA

jarda2*

Tak nejak, podivat se do nadrzky, co tam je. Pokud to neni kostka ledu ale jen ledova trist, je to v pohode, staci nastartovat a pomalu ohrivat, treba na volnobeh - jak zacne jit topeni, je to v klidu, chladic se uz nejak rozmrazi a kdyz tak to topeni uchladi (tzn. hlidat teplomer)

jabraka*

Jardo,jediné,co by mohlo odejít,je v tomto případě vrtulka vodního čerpadla.

JB

mish
hodnocení

0x

Tak to se máte, já měla na jaře problémy s chladičem...a než se zpravil, tak jsem tam jen dolívala vodu...tudíž teď v chladiči mám jen čistou vodu a asi jen půl deci destilky, protože jsem někam jela...a chtěla to tam dolít...moc se tam toho nevešlo, tak jsem si říkala, že na uplné zamrznutí půl decka stačí, bohužel, než jsem stačila druhý den vypustit ventil a dolít antifreez...tak mi to zmrzlo na kost...i hadice jsou tvrdé...asi budu moct celý auto vzít a zahodit. Zítra to dám kamaradovi do vyteplené garáže...ale moc nadějí si nedávám :(

mish

pardon, přepsala jsem se...samozřejmě jsem myslela antifreezu, né destilky

jabraka*

Miško,bude to asi chtít frézu!

JAB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]