Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí mi kontrolka s vykřičníkem!

Od: karel2111 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, v autě mi furt svití kontrolka trojuhelník av něm vykřičník..Nevíte co to je? Zřejmě asi řízení?Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Dobrý den, svítí mi kontrolka, nevíte co to je a kolik stojí oprava?... *zed*

hodnocení

0x

Oranžová vás varuje, červená znamená okamžité ukončení jízdy. Nepíšete nic o autě, nemáte podezření na závadu... takže pokud je to červené, tak zastavit a zavolat odtahovku (k povinnému ručení jistě máte asistence). Jestli je to oranžové, zastavte se co nejdříve v servisu.

doplněno 17.05.18 14:41:

kralmotoru.cz/...

Penny v jednom seriálu řešila opravu kontrolky přelepením ... takže pokud nechcete řešit servis, můžete si koupit lepící pásky nebo ty papírové a přelepit...

hodnocení

0x

Odtah je předčasný i když bude trojúhelník červený. Signalizuje obecný problém a může podle konkrétního auta signalizovat třeba jen nesvítící/prasklou žárovku, nedovřené dveře (pokud svítí stále, může být vadný jeden z dveřních kontaktů), ovšem třeba i nízký tlak oleje, nedostatek chladicí kapaliny (přitom obvykle ale svítí ještě další příslušné kontrolky).

Takže především bych zkontroloval všechny vnější žárovky a co nejdříve navštívil servis a auto píchl na diagnostiku. Pak budeš chytřejší.

doplněno 17.05.18 14:40:

Fabia 1.4 takovou kontrolku ve sdruženém přístroji nemá. Takže je to nejspíše podsvícení spínače varovných světel.

Napiště, kde je umístěná, popř. ji vyfoťte.

karel2111
hodnocení

Mám starší fabii 1,4 benzin.

hodnocení

0x

Zdravím,ta kontrolka znamená Regurace prokluzu ASR.Nemáš třeba jenom vypnutí ASR,nebo máš závadu v systému ASR.Nebo může být špatný snímač váčky,nebo ještě může byt přetržený vodič za baterkou.Ještě se podívej na pojistky,jestli není spálená.

Ta kontrolka ve Fabii 1.4 benzín neexistuje a ta Fabia podle všeho nemá ASR!

vivinka
hodnocení

0x
U mě ta kontrolka značí chybu start-stopu. Pokud máte auto se systémem start-stop, mohlo by to znamenat i tohle.
starší fabii 1,4 - to asi mít nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]