Nejste přihlášen/a.
Krásný den, pánové, mám problém. Dnes jsem jela normálně do práce. Když přidávám plyn, je to v pohodě, když však dám nohu z plynu, auto občas střílí do výfuku. Poradili mi, že je to nejspíše problém v zapalování, resp. v bohaté směsi. Než to dám mechanikovi, co může být špatně? Auto také za horkého počasí hůře jede po zahřátí.
Auto je Opel Astra, r.v. 2006, benzín. Děkuji.
Ten problém v bohaté směsi je docela reálná možnost, na Feldě jsem měl díru před lambda sondou, od té doby auto žralo víc benzínu a střílelo do výfuku. A po vyšroubování zapalovacích svíček bylo vidět, že je směs bohatá-svíčky černé. Závada se vytratila s výměnou předního výfuku, takže lambda měla přesné informace a směs nebyla příliš bohatá
Příčinou asi nebude ani tak bohatá směs, jako závady v zapalování (svíčka, kabel, popř. zapalovací modul, pokud tam je), tím pádem se do výfuku dostává nespálená směs a tam se vzvítí, což je to střílení. Doporučuji urychlenou opravu, následek může být zničený katalyzátor, čímž se oprava prodraží.
Auto z roku 2006 určitě má diagnostickou zásuvku, takže jako první bych doporučil diagnostiku, která skoro všechny závady zapalování odhalí. Pak teprve opravovat.
S regulací předstihu to u auta z roku 2006 už nebude mít nic společného. To mohlo platit tak do roku 1990, dále jen výjimečně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.