Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto střílí do výfuku

Od: bezejmenna odpovědí: 4 změna:

Krásný den, pánové, mám problém. Dnes jsem jela normálně do práce. Když přidávám plyn, je to v pohodě, když však dám nohu z plynu, auto občas střílí do výfuku. Poradili mi, že je to nejspíše problém v zapalování, resp. v bohaté směsi. Než to dám mechanikovi, co může být špatně? Auto také za horkého počasí hůře jede po zahřátí.
Auto je Opel Astra, r.v. 2006, benzín. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ten problém v bohaté směsi je docela reálná možnost, na Feldě jsem měl díru před lambda sondou, od té doby auto žralo víc benzínu a střílelo do výfuku. A po vyšroubování zapalovacích svíček bylo vidět, že je směs bohatá-svíčky černé. Závada se vytratila s výměnou předního výfuku, takže lambda měla přesné informace a směs nebyla příliš bohatá

hodnocení

1x

Příčinou asi nebude ani tak bohatá směs, jako závady v zapalování (svíčka, kabel, popř. zapalovací modul, pokud tam je), tím pádem se do výfuku dostává nespálená směs a tam se vzvítí, což je to střílení. Doporučuji urychlenou opravu, následek může být zničený katalyzátor, čímž se oprava prodraží.

Auto z roku 2006 určitě má diagnostickou zásuvku, takže jako první bych doporučil diagnostiku, která skoro všechny závady zapalování odhalí. Pak teprve opravovat.

S regulací předstihu to u auta z roku 2006 už nebude mít nic společného. To mohlo platit tak do roku 1990, dále jen výjimečně.

hodnocení

0x
V podstatě kde co svíčky kabely zapalovací cívka čidlo kliky
Mechanik to najde

hodnocení

0x

Já bych to viděl na vadu regulace předstihu zapalování. Víceoktanový benzin ve směsi se vzduchem déle hoří a pokud je předstih zapalování příliš malý, dohořívá směs ve výfuku a motor "střílí".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]