Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada přívěsu při STK

Od: zdenekmutina odpovědí: 3 změna:

Mám přívěs za osobní automobil vyroben v roce 1988.Pravidelné TP stále dodržují a žádné problémy dosud nebyly.Při technické prohlídce v letošním roce byla uvedená vážná závada :Vyražené identifiační číslo /výrobní číslo vozidla nebo výměnného samostatného technického celku(výměnná nástavba,pracovní stroj nesený)chybí,nebo je nelze najít.Bylo mi doporučeno ,abych si nechal výrobní číslo vyrazit na oje přívěsu.Došlo při minulých STK k chybě,nebo jsem si já měl někde ověřit ,zda nedošlo ke změnám ve směrnicích nebo zákonech?Které firma mi může to číslo na oje vlastně "vyklepnout"?

Není to žádná" tragedie ".Ale zajímá mě to ,i když již mám věk ,ve kterém te vozík používám jen velmi omezeně a hlavně opatrně:Díky za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Velmi častá "závada" u starších vozíků. Také jsem musel "hledat", abych našel ono číslo a opakoval jsem TK. Po 20ti letech najednou někomu vadilo, že štítky jsou jen štítky a na oji nebylo vyraženo ono číslo.

Zkuste to na místě, které sice je viditelné, ale pracovník ho "zřejmě přehlédl" při své kontrole s mobilem v ruce (fotili si to zřejmě při prohlídce...).

vilik*
hodnocení

2x
Oloupejte někde barvu až na podklad a uvidíte, že číslo bylo jen zablemtané. A po technické si to místo zase přetřete.
Chce to ovšem znát někoho s raznicí.

xenofob
hodnocení

0x

vyklepnout si to můžete sám ale doporučuji najít nějakého výrobce vozíků který to dělá často a nic nezkazí

popdle české i eu legisaltivy musí / muselo mát každé vozidlo výrobní číslo a výrobní štítek, v minulosti se to na stk nefotografovalo a teď už ano

není co vyfotit tak je to závada

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]