Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravím potrebuju opravit zastrcku na alfě 14

Od: danny* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den poprosim o radu potrebuju opravit autozapalovac u moji alfě romeo 147 neproudi tam proud a pojistky jsem měnil

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musíš si měřením zjistit co chybí v konektoru tý zástrčky zapalovače
Jestli chybí kostra či plus 12V
Pak to múžeš hledat kde je chyba jestli neni přerušený drát či vypálený konektor či jen zoxidovaný kontakt
Mě když se to nechce hledat tak si natáhnu nové dráty
Pokud taham plus 12V taham to přez pojistkový pouzdro s 15A pojistkou

olin*
hodnocení

0x
Jiný spotřebič tam nefunguje ani při zapnutém zapalování? Jestli máš měřáček nebo zkoušečku na dvanáct Voltů, jedním hrotem se dotkni dole v zásuvce toho kontaktu a druhým hrotem někde na kostru, třeba pozinkovaný pant či šroub dveří. Pokud nic nenaměříš, mělo by to být pojistkou. Dál můžeš stejným postupem změřit napětí na pojistce. Pokud nezjistíš 12V ani na pojistce, bývá pojistka ještě někde u baterie v nějakém pouzdře. Ještě zkus zahýbat všemi relátky u pojistek, může být horší kontakt (občas se tak najde příčina a tečou tam velké proudy). Dej vědět

hodnocení

0x

jak radí ďábel, chyba může být v kabelech, zkusil bych zahýbat kabelovými svazky. Jednou jsem měnil za pojistku, která byla funkční, ale tak stará, že kontakty byly zoxidované, na pohled to nebylo vidět, přišel jsem na to až po několika minutách přemýšlení a zkoumání. Pojistku jsem měl jako náhradní ve škatulce v kufru auta, kde byla vlhkost

danny*
hodnocení

Děkuji za rady zitra dam vedet jak sem dopadl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]