Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek na vystředění spojky

Od: boban® odpovědí: 13 změna:

Ahoj, je tenhle přípravek na vystředění spojky dobrý?

ahprofi.cz/...

Je to na Feldu 1.3

doplněno 15.05.18 08:59:

Nebo je lepší toto?

uni-max.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na Feldu 1.3 raději použít ten druhý. Ale existuje i středicí trn pro /... včetně Felicie, jen ta cena je hrozná. Za mých mladých let takový přípravek na Š-120 vyrobil šikovný soustružník na počkání za všimné na pivo*smich*

doplněno 15.05.18 09:14:

Netvrdím, že je lepší, ale nelíbí se mi už jen to, že účel použití ja popsán nesmyslně a tedy si myslím své jak o kvalitě dodavatele, tak i o kvalitě výrobku.

Ten druhý je navíc plynule nastavitelný, tudíž univerzálnější.

hodnocení

Takže vzít tu sadu Uni max?

V čem je prosím tě lepší ten druhý výrobek (sada dvou kolíků) ten středící kolík v prvním odkazu?

hodnocení

@satam

až to budu sundávat, tak nafotím a hodím sem, jelikož tam měla být podle dohody spojka Valeo. A tahle, co mi tam namontoval mechanik vydržela asi 25 tisíc km. Ona prokluzuje, pedál zabírá až nahoře. Tak se tu aspoň budeme mít asi čemu zasmát.

Ještě jsem se dočetl, že "kotouč vystředíme vhodným šroubovákem, nebo podobným nástrojem, který nasadíme do otvoru v klikovém hřídeli"( kniha"Jak na to-Felicia") Ale s tím přípravkem by mělo jít pak usazení lépe v domácích podmínkách.

rqze
hodnocení

2x

Kdysi se na Š100 a podobné používala vstupní hřídel převodovky, říkalo se jí mrkev. To ale nebyly ekopod-vodyzabilehodne a náhradní díly se tudíž válely po dvorkách a šrotištích k mání takřka za děkuju.

break
hodnocení

2x

vyhozený prachy.Měl jsem to v ruce, je to takový orientační, stejně tam musíš mít cit, abys to dostředil.nezbyde pak než to párkrát vytáhnotu a zkontrolovat...Nic nekupuj, hrábni tam prstem a pořádně si tam posviť a koukni.Oko není pi*a...

hodnocení

1x

Paradoxně, na svém jsem dělal spojku LuK bez středícího trnu a absolutně bez problémů,kolegovi na identickém motoru spojku (tuším) Valeo (dávaná v prvovýrobě) a sada s trnem a byly s tím problémy a trvalo to o poznání déle.

hodnocení

1x

Taky se přidám k těm co ho nepotřebují.Zdá se vám že je kruh uprostřed? jestli jo tak si ho kupte:).Opravdu je tam pěkně vidět a jestli nejste slepej tak se trefíte

Přípravek na vystředění spojky
break

Příklad dobrej:D

hlavní je dívat se v ose motoru a ne jen stát na zemi a čumět na vyvěšenej motor...

Přípravky používám jen na vystředění spojek, kde se to používá kvůli přítlačáku s pružinkama...Jinak oko..

hodnocení

@break

jak se prosím tě liší spojky s přítlačákama s pružinkama od přítlačáků bez pružinek? Vím, že pružinky má lamela a to 4 pružinky(u Feldy)

break

to jsou SAC spojky-samostředící.Po obvodu maj malý pružink, který předepínaj přítlačák.Při montáži nasadíš speciální přípravek, kterým si lamelu vystředíš a předepneš přítlačák.Pokud se nepoužije přípravek, tak hrozí to, že spojka bude hůř zabírat a taky může brzo odejít, často otázka pár set kilometrů..

tohle ale u feldy nehrozí:D

Dobrej blábol.

Kdo má zájem, ať si o SAC spojce přečte tady. Lamela se vystřeďuje úplně stejně, jako u normální spojky nic samostředícího tam není.

Ale to už jsme hodně daleko od původího dotazu, že?

break

čemu nerozumíš?Popsal jsme to stejně jako v návodu...

hodnocení

0x
Staci kulatinu omotat na potrebny prumer

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]