Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: martin* odpovědí: 5 změna:
Zdravím, potřebuji pomoct.
Koupil jsem auto od osoby která nebyla majitelem, jen pojistitel.
Dal mi kontakt na majitele a abych si vyřešil plnou moc, tak jsem napsal sms, volal a stejně jsem se nedočkal odpovědi. Majitel nekomunikuje a ja nevím jak to auto prepsat když nemám plnou moc od majitele a ani kupní smlouvu s majitelem. Jen s tím co si auto předemnou neprepsal a na úřadě mi řekli že nemám nárok. Co teď?..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podáte trestní oznámení na PČR na neznámého pachatele pro podvod, auto vám odeberou a dají ho majiteli. Vy nemáte nic.

doplněno 15.05.18 07:54:

když to neuděláte, budete neoprávněný držitel vozu - budete sám popotahovaný a v případě nároku majitele na vůz budete pak souzen

martin*
hodnocení

Aha, takže budu bez auta a bez peněz.. lítat ješte po komisích?..
martin*
hodnocení

Dobrá, děkuji moc a ihned řeším!

xenofob
hodnocení

1x

podívej se na web ochránce práv - ombudsmanky, v listopadu 2017 vydala tiskovou zprávu že hlupáci budou muset zaměstnat některý ze soudů 1. stupně, který rozhodne kdo je skutečným vlastntíkem auta a kdo bude zapsán v evidenci...článek se jmenuje "předáním klíčků prodej auta nekončí"

možná jsi koupil auto od někoho, kdo vůbec nebyl vlastníkem

mathew
hodnocení

0x

Co to bylo za super káru, že jsi to koupil od 3. osoby? Když jsou v ČR problémy i při nákupu od majitele...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]