Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit slovenskou dálniční známku

Od: dalnicniznamka odpovědí: 9 změna:
Ahoj budu přes eznamka.sk kupovat známku a chci se zeptat do kolonky EČV mám zadat svojí českou SPZku? A v jakém tvaru? normálně dohromady bez mezer?A velkým písmeny?A pak můžu zaplatit normálně kartou? Předem děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do kolonky EČV napsat českou RZ (dříve SPZ) ve tvaru, v jakém je v ORV (dříve TP) a na tabulce RZ. Tedy velkými písmeny s mezerou mezi 3. a 4. pozicí. A pochopitelně můžete zaplatit kartou, pokud to slovenský server umožňuje.

Čerpací stanice v Česku, u nichž lze koupit SK dálniční známku, jsou na dálnicích dopředu dobře avizovány, takže v případě, že se rozhodnete koupit DZ na nějaké ČS, neměl byste s jejím vyhledáním mít problém a neměl byste ji minout.

doplněno 12.05.18 18:43:

Tak podle tohoto zdroje je nejsnazší koupit SK dálniční známku na serveru eznamka.sk.

Pohonné hmoty v SK není problém platit jakoukoli českou kreditní/debetní kartou.

doplněno 12.05.18 18:58:

Systém registrační značku na vozidle skenuje. Čili českou RZ naskenuje s mezerou. Vyplnil bych ji tedy s mezerou.

dalnicniznamka
hodnocení

Díky tak ale teď mi není jasné jak napsat tu značku někde píšou že dohromady a tady píšete že s mezerami,nerad bych zaplatil a systém pak na dálnici vyhodnotil že jsem nezaplatil

hodnocení

0x

Mě tedy přijde jednodušší se stavit na pumpě před hranicemi a tam to udělají - i s tou platbou kartou.

No a kterým přechodem hodláte jet? Pokud po D2 tak mě přijde nejjednodušší stavit se na Shell na 44km , případně o pár km dál je bývalá celnice Lanžhot, kde prodávají taky nejen SK známky, ale taky HU.

dalnicniznamka
hodnocení

No já se právě bojím ach věděl kde to koupit a nepřejel to rovnou na dálnici právě

dalnicniznamka
hodnocení

Děkuji a jde třeba koupit už na D1 u nějaké benzínky? A ještě se chci zeptat jestli mohu za tankování zaplatil na Slovensku kartou od ČS mám klasickou Visu díky

xenofob
hodnocení

0x

nejjednodušší je koupit tu elektronickou a platí se normálně kartou

na SK čtou SPZ kamery kamery ü nás na dálnicích sice kamery máme ale nevyužívané

To není nejjednodušší, ale nutné. Ony totiž na Slovensku jiné dálniční známky, než "elektronické" nejsou:-D

barbakan*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]