Nejste přihlášen/a.
Mám problém s Fabií 1,9 TDi 74 kW z roku 2002 s najetými 255 tis. km. Včera jsem jel trasu cca 30 km, vše bylo v pořádku a cca po hodině jsem chtěl jet zpět, ale po otočení klíčku do první polohy, kdy se rozsvítí kontrolky, zůstaly svítit kontrolky ASR a ABS, po nastartování motoru začala blikat i kontrolka brzdového systému. Po celou dobu jízdy zpět svítily kontrolky ASR a ABS a společně s nimi i blikala kontrolka brzdového systému. Samozřejmě jsem před jízdou ověřil funkčnost brzdového systému a auto celou dobu jízdy zpět brzdilo normálně. Během jízdy jsem ale i zpozoroval, že klimatizace měla nějaký nízký výkon než během předchozí jízdy, přitom venkovní teplota byla skoro stejná jako minulý den. Měl jsem regulátor teploty nastaven na nejnižší teplotu a i přesto bylo znát, že klimatizace měla v porovnání s předchozí jízdou znatelně nižší výkon, v autě bylo tedy docela teplo. Může ten nízký výkon klimatizace souviset s těmi kontrolkami na přístrojové desce? Klimatizace s brzdami sice nesouvisí, ale jestli to není třeba porucha elektroinstalace, která ovlivňuje i výkon klimatizace? Když jsem dojel domů, zkusil jsem znovu nastartovat a po nastartování už závada zmizela, kontrolky nesvítily a červená kontrolka brzdového systému neblikala a po zatažení ruční brzdy se normálně rozsvítila. Počítám ale s tím, že se závada může kdykoliv objevit znovu. Čím to může být? Děkuji za radu
Brzdové kapaliny je v nádržce dostatek, dnes se auto připojilo na diagnostiku a nebyly nalezeny žádné chyby. Jak je možné, že v době, kdy svítily kontrolky ASR + ABS a blikala kontrolka brzd, měla i klimatizace nízký výkon? Jak to spolu může souviset? Proč blikala i kontrolka brzdového systému? Kdyby byla závada v systému ABS, asi by svítily jen kontrolky ASR + ABS, ale kontrolka brzdového systému by přece neměla blikat. Je to tak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.