Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem automobilu. Jezdím ročně asi 40 tisíc a v současnosti mám Opel Astru 2010 která má LPG z výroby. Opravdu jsem s ním spokojený, ale už má najeto 200 tisíc a 1.4 motor je docela slabý a na delší trasy je to nepohodlné. Původně jsem si chtěl koupit novou Astru zase s LPG, bohužel však Opel přestal astry s LPG nabízet. Tedy nevidím to v kalkulátoru tak podle toho typuji.
Chci se tedy zeptat, které auta s LPG z výroby jsou nejlepší co se týče spolehlivosti, případně které motory na přestavbu jsou nejvhodnější. A nemusí se jednat jen o nová auta, určitě bych koupil raději několik let starý 2 litr v dobrém stavu než novou 1.0 se třemi válci.
Děkuji
Myslím, že Opel změnil orientaci na CNG, což znamená ještě levnější provoz. Zkušenosti vlastní nemám, ale známý má Zafiru na CNG a nemůže si ji vynachválit. Snad jediný problém je nízká hustota CNG čerpaček, ale v současné době se situace hodně zlepšuje.
Předělat na LPG jde každý benzínový čtyřtakt včetně přímovstřiků. U přímovstřiků však je nutný "přívstřik" benzinu (přibližně každý 4. - 5. vstřik jde benzín) kvůli ochlazení vstřikovačů ve spalovacím prostoru. Přestavba je také příslušně dražší, protože je systém složitější. A myslím, že na trhu je ještě dost aut s "klasickými" motory o slušném výkonu, vhodných pro přestavbu. Také je možnost sáhnout po mladé a kvalitní ojetině a tu nechat přestavět na LPG.
Mimochodem, nejsem příznivcem továrních vestaveb LPG. Jezdím na LPG už skoro 20 let a vždy jsem si nechával auto přestavět u důvěryhodné firmy. Měl jsem to vždy se zárukou a zajištěným servisem, což bohužel u továrních vestaveb není vždy spolehlivé. Ze stejných důvodů jsem nikdy nekoupil ojetinu s plynem, ale vždy jsem si ho nechal vestavět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.