Nejste přihlášen/a.
Něco z praxe...
U spousty aut je čidlo abs namontované v těhlici a bez jeho demontáže, nelze ložisko vylisovat. Jenže pokud je zarezlé, což je prakticky vždy, tak se musí násilím vyrvat. Jenže na tohle výrobce nemyslel, takže se občas nějaké zničí.
Je dobré na toto zákazníka upozornit dopředu. Ale i kdyby měl mechanik zlaté ruce, tak se zničení někdy předejít nedá.Někdy se musí i odvrtat. Tedy se nedá vůbec říci, že za to vždy může mechanik a naopak.
Jak už jsem psal, tak se občas zničí. Tedy většinou lze vyndat. Problém je ale čím dál dražší práce. Tedy 1/2 hodiny viklání může být dražší, než čidlo.
A to daleko více platí v Dánsku, proto se mi vůbec nezdá dotaz. Celková cena za výměnu ložiska 1800 DKK je podezřele nízká.
svo0094> Ty napíšeš, že obecně je výměna ložiska na hodinu práce a ostatní tady píší, že ten mechanik je prase, protože půl hodiny neviklal s čidlem. Jenže to se pak zase nedá stihnout, když polovinu doby použiju na vyndání jedné drobné součástky...
V drtivé většine čidlo vyndat jde, jen to zabere třeba půl hodiny času s "vikláním". Což normální mechanik nedělá, ten zabere a buď vytáhne nebo urve. Nemá důvod se s tim frcat, zákazník koupí nové čidlo a hned je víc práce.. (Čest vyjímkám).
Zatim jsem čidlo vždycky vyndal bez poškození... Výzvu beru, samotnýho mě to zajímá jestli bych uspěl Ale vozit/ posílat mi těhlici je nesmysl, vrtačka a nový čidlo je výhodnější...
V každým případě při zničení čidla bych se styděl předat auto bez čidla a chtít účtovat další práci za jeho výměnu.
Docela souhlas, ono na servisu opatrně sundávat půl hodiny nějaké přirostlé čidlo a pak ho stejně trochu poničit, nic moc. A že nezavolili a neptali se, co dál, je pravda, ale třeba to nebyl záměr, možná mají fofr...
Já bych se s nimi domluvil na nějaké nižší ceně-ohledně čidla a jeho montáže.
@asd1
V každým případě při zničení čidla bych se styděl předat auto bez čidla a chtít účtovat další práci za jeho výměnu.
Tak s tímhle, co napsal asd taky souhlasím...je to těžký a tady filosofovat, když nevíme, co a jak bylo...
přístup servisu je jedna věc.Měli to předat hotový nebo informovat.Servisák nemůže snad předat nedodělaný auto...
Jinak, ne vždy to jde.Kolikrát ani nejde odvrtat.Tohle jsem před nedávnem absolvoval na starý A4 B5 Quattro...Prostě u některejch aut to do sebe zaroste.A hejbání nebo promazávání nepomůže.Klepnout do toho nejde, nahřát taky ne...
V Česku by solidní servis zavolal majiteli vozu, sdělil mu problém a navrhl řešení. Vrácení auta se závadou, která předtím "nebyla", je prasárna všude, i v Dánsku.
Zkusil bych se s nimi domluvit, že díl dodám za své a oni ho zdarma (tedy v podstatě na účet servisu, který něco zanedbal) vymění. Pokud je to o té rzi pravda, pak bych to považoval za optimální řešení.
Mezi námi, tohle mně udělat servis na mém autě, řval bych jako tygr a měnili by za své. U mého auta totiž výměna kroužku, který drží čidlo ABS, znamená i výměnu ložiska kola, které se při demontáži rozpadne. Takže pokud by mě neinformovali a dali to zpět dohromady s novým ložiskem, dělali by si to celé znovu na své náklady včetně dalšího nového ložiska.
Samozřejmě že to má platit učeň-polomechanik. Ložisko kola se mění i s čidlem ABS. Jen se rozpojí konektor a kabel se přiváže k těhlici. Všeobecně pracuje v servisech stádo blbců a poničí vám cokoliv. Jejich to není a podle vašeho dotazu je to ani netrápí.
Příklad cen čidla ABS:
To je nesmysl. Ložisko se s čidlem ABS mění jen u některých aut. S ostatními vašimi výplody se dá částečně souhlasit.
Já tedy netuším, jestli jste někdy držel těhlici v ruce - asi ne. Jinak by jste takovou kravinu ani nenapsal. V těhlici je uloženo čidlo ABS ve vzdálenosti asi 1mm od kroužku ABS, který je součástí náboje nebo homokinetického kloubu u předního náhonu. V těhlici je pojistný kroužek, který zajišťuje vysunutí ložiska. Výplody tady máte vy, ne já. Součástí ložiska proto, protože se kolo točí. Vám se to ale asi pomotalo všechno !
Blábolíte čím dál, tím víc. Pokud po vyjmutí čidla ABS, vyjmutí těhlice a výměně ložiska je držák snímače ABS v pořádku, není jediný důvod k jeho výměně.
Jestli vás to zajímá, tak v autoopravárenství se pohybuji cca 40 let a předních ložisek včetně těch, kde je ABS, jsem už pár vyměnil. Tak mě laskavě nepoučujte o nesmyslech.
lozisko kola se meni s cidlem ABS? a to jako od kdy? pokud neni cidlo soucasti loziska ( coz je u par aut ) tak neni duvod menit cidlo ABS, to muze menit jen ten co potrebuje "ojebat" zakaznika, nebo si pletes cidlo a krouzek ABS, krouzek ABS je soucasti loziska, pripadne homokynetaku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.