Nejste přihlášen/a.
Hezký večer všem. Potřebovala bych zjistit, kde nejblíže Sněžce se dá dostat autem, aníž by se porušil např, zákaz vjezdu. Jasně, jasně - do Pece, potom lanovkou nebo pěšky na Sněžku... Tak takovou odpověď nepotřebuji.
Ahoj Amperku. My byli teď o víkendu na Sněžce (pěšky z Pece, páč nejsme státníci ) a bylo to super. Jen si člověk připadal jak na Václaváku.
Já ale potřebuji sehnat fakt nejbližší místo. kam se dá dojet autem. Třeba my jsme byli ubytováni ve Velké Úpě, teda spíš nad Úpou směrem ke Sněžce. Dalo se tam dojet autem, bylo to blíž ke Sněžce, než vycházet z Pece. A tak mě zajímá, kam se takhle nejblíž dostanu.
A jde to z Pece po modrý Obřákem nahoru? To je podle mě nejkratší. Jinak z Velký Úpy odkud? Z parkoviště od lanovky na Portášky to podle mě nemůže být kratší než z Pece... Jsem přesvědčenej, že bez povolenky se z hlavní silnice nedostaneš dál než pár metrů. S povolenkou je to otázka, nejblíž snad Jelenka, seznam cest na povolenku zde
"A jde to z Pece po modrý Obřákem nahoru?"
Nevím, jestli to jde ještě i dneska, ale byl jsem jeden z prvních, který šel Obřím dolem pár dní po jeho znovoutevření někdy v polovině 80 let. Byla to pohádková nádhera, všude ticho, klid, ranní rosa na slunci. Za celou cestu jsem potkal 2 turisty. Když jsem tam šel znova před cca 10 lety, bylo mi z toho smutno. Vyprahlá "skorodálnice", kovové schody, čtyřstupy nahoru, čtyřstupy dolu, kravál odpadky... Na Sněžce nebylo pro davy lidí kam plivnout, na vrcholu podivní šašci, kteří chtěli za vyfocení zaplatit v eurech . Upřímě řečeno, znova bych tam už nešel.
@magdon: Bohužel, je to tak. Nejen v Obřáku, ale všude. To by člověk musel zůstat doma. Se ženou jsme bezděky vyvinuli eliminační mechanismus těchto blízkých setkání x-tého druhu. Naplánujeme termín návštěvy u rodičů v Podkrkonoší a bez ohledu na počasí vyrazíme nahoru.Většinou není vidět na krok, ale o "turisty" je nouze. Fotka nahoře pochází z 30.12.2013, kdy to náhodou s počasím vyšlo. Lidí kupa, ale vzhledem k datu a pokročilé denní době tam moc konzumních turistů nebylo. Ti si ožírali držky dole v Peci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.