Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je tohle mezi spojkovými válci?

Od: boban® odpovědí: 6 změna:

Má tohle nějakou funkci? Je to mezi hlavním spojkovým válcem pod pedálem a mezi pomocným spojkovým válcem.

doplněno 08.05.18 18:49:

má to jen jeden vstup a jeden výstup

doplněno 08.05.18 22:09:

je to na AR 156 1.6 TS

Co je tohle mezi spojkovými válci?
Co je tohle mezi spojkovými válci? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin*
hodnocení

0x
Vypadá to jako regulátor tlaku- tou dírou v červeném plechu se dá nějakým nástrojem (šroubovákem, imbusem) na tom zařízení něco ladit? Chtělo by to z boku strčit telefon s kamerou a natočit to, co tam je
hodnocení

Je to možné, že je ono regulátor tlaku, imbusové tam jsou, nezkoušel jsem s nimi hýbat, každopádně si před hýbáním s nimi poznačím jejich původní polohu.

Na AR 156 nemůžu sehnat komplet opravárenskou příručku, třeba jako jsou od Etzolda "jak na to"

olin*
Je nutné s tím hýbat/nastavovat? Jak se do něčeho co funguje "šáhne" tak se to zákonitě rozbije..
hodnocení

@olin

já s tím právě hýbat seřizovat nechci, jen mě to zajímalo, co to je

cicky
hodnocení

0x

Co je "pomocný spojkový válec"? Na Trabantu nic takového není!

hsss

Jestli je to tráboš, tak je to skutečně spojka, běžná verze má samozřejmě spojku lankem, ale existovala i verze pro invalidy, která má spojku hydraulickou. Funguje to ve dvou módech, úplně normálně na pedál a poloautomaticky tak, že když se chce přeřadit, snímač pozná pohyb šaltrpákou a automaticky se spojka vyšlápne - není tedy potřeba nohou, jen se sundá ruka z plynu a může se přeřadit. Našel jsem k tomu info na netu, jmenuje se to hycomat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]