Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projdu STK?

Od: skodovka odpovědí: 17 změna:
Dobrý den. Když dám motor s favorita do 120 projdu STK? Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevím, co se tu tak dlouho řeší. Motor z Favorita (typ motoru 135, popř. 136) nejde legálně implantovat do Škody 120, o nějakém zapsání do ORV ani nemluvím.

doplněno 07.05.18 10:40:

@nskcv: Ano, půjdou. Ovšem s tím souvisí nutnost převrtat blok (větší vložky válců) a použít kliku a ojnice z Fav/Fel, protože původní klika a ojnice jsou "slabší" a nemusely by vyšší působící síly v motoru "ustát".

petan86*

Přesně tak, nejen že to auto neoprojde stk navíc ani evidenčkou. Autě musí byt typ motoru který je zapsan v tp, tzn že třeba nemusi projit favorit s motorem z jineho favorita, protože jednotlivé modely maji několik typů motorů.

matesj
hodnocení

0x
Ne.To by musel být technik slepej...
Návod na podvod se na Poradně neradí.

007cz
06.05.18 21:49
hodnocení

0x
Ne

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,jak by rekonstrukce probíhala.Favorit i Forman byly první škodovky s motorem vpředu.Š120 má motor vzadu,Měl jsem stodvacítku,pak formana,když je porovnám,tak si nedovedu představit tu rekonstrukci.

Asi by to vůbec nešlo předělat,nejen přetypování.

JABRAKA

007cz
Ten motor tam nacpes bez větších problémů ale stk nehrozí
olin*
007cz: nemáš nebo nevíš, kde by se dalo sehnat foto té 120ítky s tím motorem z Favorita? Hledal jsem na netu, nenašel jsem. Docela by mě to zajímalo, jak je to vyřešeno s tlumičema. Předjížděla nás u Plzně červená nebo oranžová Škoda 100 či 110 s RZ. Motor si typuji, že mohl být z Felicie nebo Favorita.
matesj
Ano mohl ho tam mít...dnes už jen do technické...třeba dával na technickou originál motor...

kakzb
hodnocení

A šel by nějak zapsat do TP? Dekuji
matesj
Ne nejde zapsat.

gyhs
hodnocení

0x

Nebo si můžete pořídit Rapida 135, ty měli motor s Favoritem stejný.

anskdof
hodnocení

Ja mam 120 a motor koupím. 135 nemůžu koupit.
kzmxjfg
hodnocení

Tak půjde to zapsat?

nskcv
hodnocení

A půjdou dát vložky s motoru favorit do motoru 120ky? Děkuji

hodnocení

0x

tak tahle přestavba se dala dělat se souhlasem škodovky do roku 2008,nyní opravdu nelze.A co tím chcete docílit?Pár koníků navíc? skoda.daves.cz/...

Projdu STK?

hodnocení

0x

Lze ledaco,třeba do stodváci nacpat V8 z T-603 or 613,ale legálně lze zaměnit jen a pouze stejný typ motoru.Takže dnes již nepůjde ani ze 105 nebo ze 110 (osobně jsem si dával ,byl zadarmo v super stavu, do 105 motror ze 100)

alfi
hodnocení

0x

Zdravím, no záleží na tom, jaké máš kde "kontakty" - a v tomto případě to platí na 100% ! Stojí to velký prachy, ale bohužel se nejedná primárně o nějaké výměny "škodováckejch starejch motorů", ale o uvádění a STKóvání aut z různých "zdrojů" na legal české noty. Takže jsou ty lidi hodně rozežraný (omlouvám grama-ale s měkkými i by to nešlo), pač jde o milionový káry, což není tvůj případ. Tady jde víceméně o "štěstí" , kde na některejch vesnickejch stkáčkách už mlaďásci ani nebudou vědět, oč jde... Ale ofiko ti to do not asi nikdo nezapíše. Ale nějak mi uniká ten smysl celé akce s výměnou motoru Š120 za Fávo...? Já jsem třebas před cca 18ti lety udělal takovou malou výměnu motoru v Š1203 za motor-vlastně celý hnací agregát z T613, ani se nemuselo nic-moc řezat, rám zůstal vcelku, jen se něco navařilo a pak něco uřízlo, jen podlaha se musela zvýšit, ale nad tou mám pelech, takže fuk, ale přínos to mělo velký, jednak 120kW jiného motoru, zátěž na hnací nápravě, ...atd... - čili přidání stabilizátorů, výměna brzdových kotoučů...čili i negativa, pokud chtěl člověk bezpečně jezdiit, šílená práce! Ve tvém návrhu vyměnit 120 cítkovej za uplně stejnou 135/136 "sračku" s třema klikovejma ložiskama, proč?! Alfi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]