Nejste přihlášen/a.
Aditiva jsou jen a jen vyhozený prachy, zejména u tak archivního motoru, jako je JTD. Navíc to byly dost povedené motory, takže dost nechápu, proč chcete nějak ,,vylepšovat´´ palivo.
Občas se u JTD zadíraly vstřky, byly citlivé na mazací schopnost nafty... Jinak to obecně byly a jsou výborné motory... Archivní možná - první Rail Vylepšit palivo kvůli vstřikům není od věci, prakticky se to i zaplatí na spotřebě.. U 1,7 TD byl rozdíl mezi českou a německou naftou ve spotřebě litr na 100 km, česká s panákem VIF na nádrž něco mezi... U 1,9 JTD je rozdíl minimální max dvě deci, ale českou naftu už nekupuju, tankuju jen v D.
VIF opravdu funguje a má smysl kvůli životnosti vstřiků.
To eberle - no podle mě je technologie JTD archivní, jak sám píšete, jde o technologii z 90 let - pokud se nepletu, začaly se vyrábět někdy v 97 roce. Tím ovšem vůbec nemyslím, že by to byly špatné motory - právě naopak, byly to držáky schopné najet statisíce km. Tedy jde o nenáročný motor, který naprosto nevyžaduje nic víc, než běžnou naftu.
Samozřejmě - pokud Vám to udělá dobře, klidně si jezděte na ,, prémiová paliva´´ a klidně ještě aditivujte.
Ptal jste se, jestli to má smysl - proto píšu, že nemá...
Mám Lagunu s 1,9DCi a tankuju na ONU případně někde po cestě, VIF ani nic jinýho do toho neliju a má to najeto přes 300 tisíc a žere to mín jak ty moderní pidimotůrky... Takže vážně netuším proč bych měl kupovat dražší naftu a ještě do toho něco lít za další prachy.
Za rok je ten rozdíl pěkných 10 000 a za to je pěkný prodoužený víkend navíc, ale klidně si můžeš podporovat pumpaře a výrobce aditiv něco taky jíst musí
...my řešili problém se vstřiky a v Renault servise nám řekl,at jako první zkusíme aditiva a jak to nepomůže,že to budeme řešit dále.Takže asi na tom něco budeNaftu bereme už jen premiovou.
No jo, ale ve Vašem případě je klíčové slovo RENAULT. Zažil jsem, 1.5dCi v Meganech. Už nikdy, nikdy více, nespolehlivější auto jsem nikdy nezažil, a to mé první služební auto byl Trabant a druhé Š1203.
Od té doby jsem jezdil s celou škálou aut, od Fabii, Octavii, přes Ford Transit, Mondeo, atd až po Peugeoty, které se v roli služebáku velmi osvědčují. NIKDY jsem do auta nenlil nic, jen základní palivo. Krom Rencků všechny auta bez potíží, z firmy jdou po cca 400-500tkm a nikdy žádný problém s motorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.