Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikání světel u felicie

Od: fik odpovědí: 11 změna:

Ahoj,na své letité felicii řeším celkem neřešitelný problém. Při jízdě a hlavně při deceleraci se strašně rychle rozblikají světla. A netýká se to jenom světel,týká se to celého X relé které ovládá ještě stěrače,ventilátor a nevím co ještě. Několik dní jsem jezdil s vytaženým relátkem jenom na obrysovky,ale jelikož se blíží potřeba jezdit i v noci,je třeba to vyřešit. Pojistkovou skříňku jsem měl rozebranou,až na samotné kontakty,nikde ani náznak po něčem napáleném,celé jsem to ještě rostříkal kontakt sprejem,žádná změna,nové relátko,žádná změna,prověřena spínací skříňka,žádná změna...už jsem z toho fakt zousfalý,nemáte ještě někdo nějaký nápad?

Díky moc všem za případnou radu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S největší pravděpodobností studený spoj na desce pojistek pod relátky a pojistkami. Desku vyndat a propájet všechny spoje nebo vyměnit za jinou, zdravou.

Nebo to pak může být jiný špatný kontakt kdekoli v obvodu, který to X-relé ovládá.

Zdravou kompletní desku mám doma, jsem z Chebu, když si pro ni přijedeš, nechám zdarma. Už je mi k ničemu.

doplněno 04.05.18 20:10:

@rqzs: Prosím, nestraš. Felicie jsem provozoval dost dlouho, přerušené kabely v té "nohavici" jsou časté, ale oprýskaná izolace až do "kamarádění" drátu, to neznám*sok*

doplněno 04.05.18 20:28:

@fik: Sice to odůvodnění je nesmysl, ale hlavně, žes na to přišel a funguje to*zdravi*

kuvoby

Letovanou desku pojistek měl pouze favorit. Ve feldě není co pájet.

Jestli jí máš doma, tak si rozdělej a uvidíš.:)

Provedu;) Ale až zítra.

vernon
Opravdu tam není žádný tištěný spoj...
fik
hodnocení

Nn žádné tištěné spoje,když to otevřeš,je tam zezadu plastová deska s takovými měděnými dlouhými kontakty...nevěděl jsem to,pár se mi jich vysypalo a nandat je zpátky byl docela hlavolam,ale povedlo se

rqzs
hodnocení

0x

Další profláklá neduha je ztvrdnutí vodičů v chobotu k 5. dveřim, opryskaná izolace a vzájemě se kamarádějící obvody 3. brzdového světla, stěrače, vyhřívání okna, osvětlení RZ a spínačě světla zavazadelníku.

olin*
hodnocení

0x
Zkontrolovat kontakty -zatahat silněji za všechny vodiče na svorce plusu na baterii, dál připojení plusového vodiče od baterie v pojistkové skříni pod maticí a ještě před tímto spojem je jeden smačknutý do dutinky, tam vytáhni nahoru hlubší kastlík před spolujezdcem a po pravé straně ten spoj uvidíš(zatahej za vodiče). Zkontroluj všechny mínusové kontakty jdoucí od baterie. Dej vědět.

fik
hodnocení

Tak vyřešení přišlo rycheji než jsem předpokládal,jelikož auto odmítlo nastartovat a ani necvakl startér,logicky jsem se podíval na něj...a byl to uhnilý ten žlutý drátek na cívku...ani by mě nenapadlo že by to mohlo mít souvislost,ale přes to se ovládá právě vypínání tohoto relé při startování(aby se vypnula světla,ventilátor atd.. a zvýšil se přitékající proud na startér.

Tak kdyby jste někdo měl podobný problém tak se na to podívejte,taková pp** a jak to dokáže potrápit

tqhd

Jj, ušetřili jeden rozpínací kontakt na spínačce, relátko se zemní přes plus ovladání startéru.

už jsem se s tím také vytrestal... Nebyl špatný drát, ale vyhořelý starter a proto neuzemňoval "odlehčovací" relé... Ale všude co jsem měl schéma zapojení jsem to neměl nikde zakreslené... Tak jsem prvně do mrtě rozmontoval pojistkovou skříňku :)

olin*
Díky, že si sem napsal rozuzlení téhle "šlamastiky"- poradíme dalším..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]