Dobrý den,máme auto OPEL MERVA,benzin 1,6 -74kw. Rok výroby 2004. Začalo mi svítit vlevo na přístrojové desce žluté světýlko, což je symbol pro imobilizér. Nevím co s tím.
Načíst diagnostikou zjistit problém a dle toho jednat Múže zlobit immo v klíčku Nebo zlobí kontakty konektoru u imo krabičky co je na spínačce Nebo zlobí samotná imo krabička Je to práce pro zkušenýho autoelektrikáře
Omrkni/proměř, jestli nepraskla pojistka pro imobilizér. Ze zoufalství bych zkusil odpojit na chvíli (tak na minutu) akumulátor/baterii (reset řídící jednotky) nebo po sundání konektoru svorky z jednoho pólu akumulátoru vyzkratovat " drát" o druhý pól baterie. Počítej s nastavováním autorádia, hodin apod. V tomhle případě si myslím, že to nijak nepomůže, ale za ten pokus to stojí.
mathew
Vyzkratování by mohlo fungovat. Nejspíš už se mu ta kontrolka nikdy nerozsvítí a ani žádná jiná Otázka jestli si chce kupovat nové auto
praivo*
mathew: A olin snad někde psal o vyzkratování akumulátoru?
jenda2*
Vymazání paměti závad se provádí vyzkratováním přípojných vodičů k akumulátoru. Ne zkratováním akumulátoru. Zase někdo napsal hovadinu. Odpojíte plusový kabel od akumulátoru a tento volný konec kabelu pomocí prodlužovacího vodiče připojíte k druhému kabelu u mínus pólu. Tím se vymažou závady v ŘJ. Nikdy nesmíte zkratovat póly akumulátoru!
olin*
Omlouvám se, špatně jsem se vyjádřil-moc jsem to psaní v dobré víře překombinoval..jenda2 to "vyzkratování" hezky uvedl na pravou míru. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.