Zdravím odborníky. Chci se zeptat, kolik platíte pojistku ( ručení ) na skútr 125 ccm. Čekal jsem nabídku kolem pětistovky ale nabízejí mi to přes 900.- a ještě tvrdí že je to výhodné. To se mi zdá nějak moc. Kór když mám bezeškodni průběh pojištění od jeho zavedení a tudíž komplet nejvyšší bonitu. Kolik platíte vy?
Kdysi dávno jsem měl informaci stran povinného ručení, že z motorky na vůz se bonusy nepřevádí. A v té pojišťovně to platilo i naopak. Důvod asi zřejmý... takže přes své bonusy jsem měl platit horní hranici jako s nulovým bonusem. Co se týče aktuálních sazeb, neznám. Asi stačí jen srovnávač on-line... Ale předpokládám, že i nadále se zohledňuje lokalita.
doplněno 03.05.18 13:24:
i u aut jsem zjistil navýšení poplatků - u mého dvoulitru jsem se u jedné pojišťovny trvale pohyboval do 1500,- a najednou jsem na 1900,- plus navýšení i připojištění skel..
Asi se moc bourá a lidi si nechávají všechno možné zaplatit... za pár let bude jen jedna státní pojišťovna na auta
doplněno 03.05.18 13:58:
ona první nehoda na motorce může znamenat i poslední... takže se nedivím tomuto benefitu
Pojištění na pionýra platím už od 15 takže pokud se bere motocykl jako motocykl měl bych mít bonusy i tam. Právě srovnávač epojisteni mě nabídl takovou šílenost. Dostala mě tam na starost jiná slečna a náhle nejsou nabídky co bývaly. Klik pojištění mi napsal že skútry pro ně nejsou finančně zajímavé a proto je nedělají .. holt budu muset jinam.
Nojo plíživě se zdražuje. Xsaru 1.4 mi pojistili za 1390.- ale C4 se stejným motorem pod 1900.- nedostanu. Taková blbost..jako by hrozilo že člověk novějším autem udělá větší škodu.
Jo už mi volali s neveřejnou nabídkou za 350.- u Direct a 400.- u vzájemných hasičů s tím že tam je klauzule že první nehoda nemá vliv na bonusy a je tam vyšší maximální plnění. Tak jsme si plácli. Díky všem za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.