Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumič nebo pružina

Od: jitula odpovědí: 6 změna:
Zdravím, autům moc nerozumím, tak než vyrázim k mechanikovi,se chci zeptat, jestli s tim vůbec můžu jet.
Jely jsme s dcerou nakoupit po docela špatné silnici a od té doby, když jsme se vracely, tak pro každé nerovnosti byla slyšet rána, při brzdění to tak nějak vrže a při rozjezdu taky, jako by bylo to kolo přibržďovaný a když jsme dojely domů, tak koukám, že je to auto i na té straně (PZ kolo) níž než ne druhé. Tak se chci poradit co by to tak mohlo být a jaka by byla tak cena opravy? Mám Fiat Punto II. Děkuji předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli je auto na té straně níž, bude to prasklá pružina. Cena za jednu (nutno vyměnit obě) +/- 1.500 - 2.000,-Kč za jednu + práce cca 3 hod, tzn. hodně málo 1.000,-Kč.

Autorizovaný servis přibližně o 50-100% více.

doplněno 02.05.18 14:52:

Ano, není problém koupit pružiny na Punto II v ceně cca 500-800,-Kč/ks. Otázka je, kolik vydrží a zda se nebudou po 1 roce znovu měnit*smich*

mopet*
Já jenom doplním, že jet se s tím dá pouze pokud pružina nedrhne o pneumatiku. V opačném případě může dojít k prořezáni pneumatiku
mathew

Kde ty pružiny kupujete? Za ty peníze mám na Renaulta všechny 4 od KYB... takže na Punto bude taky tak 500,- za jednu.

mathew

jelikož KYB dodává ty pružiny automobilkám tak nevím proč by se měly po roce měnit, když se liší jenom nálepka a cena*smich*

asd1

Jj, asi tak. Kayaba, Sachs atd. stojí kolem 600,- Kupovat to samé v autorizáku za 2k je nesmysl...

asd1
hodnocení

1x

Nejspíš ruplý péro.. Zkontrolovat jestli nedrhne hlavně o pneu a max. opatrně došourat do servisu... Zadní jde sehnat ca 600,- za kus (např. Sachs), rovnou bych to spojil s tlumičema (taky ca 600 za kus, Sachs..). Výměna je jednoduchá, zvládne i cvičená vopice.. Mám pocit, že na zadek ani není potřeba stahovák pružin (příp. jde nahradit kurtnou...), tj. práce max. 1000,- Mění se vždy obě strany, jak péra tak tlumiče.. Tj. dobrá cena i s prací je péra 2500,- komplet, i s tlumičema 3700,-

PS péra i tlumiče na Punto 2 se mi tu válí v garáži, nechám za "hezký voči" Nechte kontakt.. Ale pokud na to je, tak dejte nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]