Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám měněny brzdy, přední i zadní. Předek pískal a to jsem vyřešil výměnou za jiné destičky.
Nicméně od zadní nápravy po výměně při pějetí nerovnosti, jizdě po rovince, rozjíždění nebo točení v pravo neskutečně něco vrže (zní to, jako kdyby kousek od silnice štěkal pes) při točení v levo se neozývá pakticky nic. Na místě, když s autem houpu, ať se zataženou či nezataženou ruční brzdou se neozývá nic. Servis na reklamaci neví, přihnuli zadní plechy a řekli mi, ať to dál sleduji. Teď během volna mi to nedalo a jelikož se to stalo po výměně brzd (v onom servise), tak jsem rozebral bubnové brzdy, očistil, znovu složil, bohužel jsem ale na nic nepřišel. Dělá to při vyšších venkovních teplotách, nebo ujeté vzdálenosti až se zahřejí komponenty.
Momentálně jsem se ještě dočetl, že to může dělat ruční ještě brzda, respektive něco s lanovodem. Silentblok jenže na ten se mi ten zvuk nezdá. Každému s podobným problémem to dělá i při zahoupání s autem, mě nikoliv. Když nic sám nevyřeším, tak hodlám pokračovat v reklamaci výměny. Chci vyzkoušet ještě promazat uložení nápravy, ale rád bych se tu zeptal, zda má někdo tušení, co by to mohlo dle popisu být.
Chevrolet Aveo 2007 najeto 95.000
Děkuji
To může být cokoliv na kolech a nápravnici... Takové "hledej šmudlo", servis to stejně jako ty rozebere a nic neuvidí... Asi jsi na své autíčko ošklivý tak tě zlobí
Mmch. výměna bubnových brzd (čelistí) vzadu po 95kkm je hodně brzo..
Reaguje to na přibrždění? Taky můžeš postupně máznout jednotlivé prvky nápravy, pokud to zmizí tak to je ono. Nemazat všechno najednou ale postupně, abys našel zdroj..
Přesně tak, vím že to může být cokoliv. Na autíčko snad zase tak ošklivý nejsem, první výdaje kromě normální údržby to chtělo po 10 letech a od té doby je to každou chvíli něco. Dnes se mi ještě podařilo konečně ty zvuky i nahrát, jak jsem řekl, děla to jen za jízdy, večer nebo zítra je nahraju na internet. Znovu jsem dnes zkoušel auto ručně rozhoupat všemi směry na maximum, co to šlo a ani vrznutí, vlastně prakticky nebylo slyšet nic. Z toho jsem usoudil, že to dělá jen když jsou kola na zemi, zatížená a točí se :D. Hlavně je to od okamžiku výměny brzdových dílů, v zadu čelisti a prasátka.
Na brždění to nijak nereaguje, nemá to vliv. Začnu postupně promazávat a uvidím. Servis mi ještě nabídl termín teď v pátek, že se na to pořádně podívají. Takže do víkendu to všichni tak nějak víc prolezeme a uvidí se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.