Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém asi s karburátorem na Škoda Favorit 136L r.v. 89 najeto 50tis.km(opravdu) karburátor pierburg, mechanické čerpadlo s ruční pumpou..Denně jezdil bez problémů, pak jednou po ujetí 5km přestal jet jako když dojde benzin(v nádrži byla půlka). nastartovat nešlo, ani když jsem pumpoval. Dal jsem nové čerpadlo, karburátor rozebral vyčistil, teď chytne na škrt, a ujedu 10km a znova dojde benzin. napumpuju a zase hned chytne ale opět po pár km zastaví. Odvzdušnění nádrže je v pořádku, v nádrži čisto. Budu rád za rady, děkuji
A jste si jistý s tím odvzdušněním nádrže?Podle ujetí km to vypadá že vám to vyjede benzin s karbecu , odlučovače a šmytec.Nejlépe vyskoušet tu pumpu-odpojit od karbecu točit klíčkem a měla by dávat cca 0,3baru
Ve víčku karburátoru před ventilem plovákové komory přímo v otvoru jak je připojena hadička je je natlačeno maličké kuželové sítko které se občas ucpává a při nízkých otáčkách blokuje přívod benzínu do karburátoru. O jeho existenci jsem vůbec netušil a objevil jej až při rozebrání celého karburátoru do šroubku. Sítko jsem vytáhnul vyčistil a od té doby mám pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.