Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před 20 dny jsem si koupil auto a dnes jsem narazil na službu autotracer.cz, nechal jsem si to auto prověřit, stav tachometru odpovídá, ale rok výroby mi ukázal jako 10/2000, přitom autobazar uvádí 12/2001, jak moc je informace z autotrackeru pravdivá? Mohu se nějakým způsobem bránit? zákon udává 6 měsíců na skryté vady, auto mám sotva 20 dní.
v registračních dokladech by měl být uveden rok výroby, nebo datum první registrace, všechny údaje lze zjistit podle VIN, u škodovek se dá zjistit i na které směně bylo auto vyrobeno a kdo této směně šéfoval...prodejce možná uvádí daum první registrace, ale vyrobeno mohlo být i rok předtím...
Ano, máte pravdu, datum první registrace je rok 12/2001 a datum výroby je napsané jako rok 2001, podle VIN jsem zjistil, že je auto prý vyrobeno 10/2000, takže se ptám, když mám v TP napsané datum výroby 2001, tak to odpovídá tomu VINu 10/2000? A je to passat 3BG neboli B5.5 a ten se začal vyrábět kdy?
ten se začal vyrábět někdy na přelomu roku 2000-2001, VIN obsahuje modelový rok, ale auto mohlo být vyrobeno klidně rok předtím
záleží také na tom, kdo vydal technický průkaz, pokud je to originál který vadal výrobce vozidla, měl by být údaj věrohodný, pokud je to techničák vydaný na základě technického protokolu z STK, který byl vystaven na základě fyzické kontroly avozidla a zahraničního registračního dokladu, přesný údaj bude v původním zahraničním registračním dokladu, který bude založen v dovozovém spisu vozidla, buď originál, nebo u starších dovozů kopie TP.Jaký máte techničáík? A co přesně je v něm napsáno?
Mám velký TP, nevím přesně co myslíte tím, jaký máte TP, techničák je z roku 12/2001, kdy bylo auto poprvé registrováno.
Já myslel, že je auto z dovozu, ze zahraničí, kde mohlo rok stát a být poprvé registrováno až po roce,nebo mohlo mít nějaké majitele a po roce bylo vyvezeno do ČR, a v ČR techničáku je uveden je datum první registrace v ČR. Přitom mohlo být provozováno rok v zahraničí.
1.) Velký technický průkaz k novému vozidlu, prodávanému v ČR vydává výrobce vozidla , tedy zástupce VW
2.) Velký technický průkaz k vozidlu, dovezenému ze zahraničí vystaví velký TP úřad, když je auto z Německa, tak německý TP odebere a vydá český, když je auto z Itálie, itaský TP odebere a vystaví český...Údaje o zahraničních vlastnících, které jsou zapsány v zahraničním TP se tím pro Vás stávají nedostupné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.