Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám k dispozici auto, jehož provozovatelem a vlastníkem je člen rodiny. Kvůli vyřízení parkovací karty se musím stát provozovatelem já, ale v rodině netušíme, kam jít a jak to vyřídit. Nikde jsem nic nedohledala, vše se týká pouze kompletního přepisu, ale my chceme nechat vlastníka stejného, jen dostat mé jméno do velkýho techničáku jako provozovatel.
Jak prosím na to?
Moc děkujeme!
Ke změně vlastníka nebo provozovatele se použije formulář "Žádost o zápis změny vlastníka nebo provozovatele silničního vozidla".
K žádosti se přiloží technický průkaz a osvědčení o registraci silničního vozidla, protokol o evidenční kontrole, který není starší 30 dní, zelená karta. Zápis se provádí na základě společné žádosti dosavadního a nového vlastníka silničního vozidla a nového provozovatele silničního vozidla, není-li totožný s dosavadním nebo novým vlastníkem. V případě nepřítomnosti některého z nich je třeba doložit jeho plnou moc s úředně ověřeným podpisem. Dále doklad o povolení k pobytu nebo udělení azylu na území ČR, doklady vlastníka a provozovatele. Platí se správní poplatek dle zákona o správních poplatcích.
Doplním info ohledně cen za dané úkony. Evidenční jak kde, ale počítejte kolem 400kč (Třeba zde : stkpraha.cz/... zde dokonce 550kč : stk-brno.cz/... a zde třeba jen 350 pro všechny skupiny : arpartnerjh.cz/... ) ,správní poplatek 800kč,+ případné ověření podpisu na PM 30 kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.