Dobrý den. Zítra si jedu koupit auto. V bazaru ho mají jako komisní prodej. Vzhledem k tomu, že je svátek, tak určitě nebude možné vyřizovat cokoli na úřadech... Stačí mi kupní smlouva, velký techničák, sjednat si pojištění a autem můžu hned odjet? Nebo je to složitější?
Pokud chcete mít všechno v pořádku, domluvte se na pracovní den včetně. objednání na úřadu k přepisu. Jiné řešení je velmi velké riziko. Díky naší aktuální legislativě můžete mít velké potíže. doplněno 01.05.18 20:13:
Musím vám to doplnit - jedná se o komisní prodej. I kdybyste měl TP a další dokumenty, asi těžko budete mít úředně ověřenou plnou moc k přepisu vozu. V dnešní době to málo který člověk riskuje. A pokud nebudete mít plnou moc nebo člověka, který je oprávněn s vámi přepsat vůz, zaděláváte si na další dotaz "nepřepsané vozidlo, co teď"
Takových lidí jsou desítky/stovky a jediné, co dnes můžou, je brečet nad haldou papírů.
Já kupoval nedávno taky z autobazaru, a protože to mělo značky v depozitu, dostal jsem zelenou převozku. Vždycky jsem si myslel, že se dává převozka jen u dovozů, ale asi ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.