Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení autobaterie

Od: bezfuskotah odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny, chci najít závadu v osvětlení interiéru a budíků ocatvia 1 1,9tdi 66kw a budu potřebovat odpojit baterii. Jenže z různých fór se dočítám že je s tím někdy problém že se rozsvítí snad všechny kontrolky..jak tedy správně postupovat? Klíček v zapalování mám nechat v 1 nebo druhé poloze? A klasika odpojit nebo je nějaký grif nebo jak na to? Slyšel jsem že airbagy nemají moc rády takové zacházení a třeba i vyletí. Poradíte mi? Dík :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

4x

Vyndej klíček a nebo ho aspon vypni a normálně to odpoj. Centrálu ani ničemu jinému se nic stát nemůže, maximálně budeš muset zadat kod do radia pokud tam vůbec už je.

hodnocení

3x

U Oct. I je možné leccos, ale nedokážu si představit, že by na ní odešla baterka a já bych se bál jí z uvedených důvodů vyměnit. Kromě toho kolega má Oct.I 1.9TDI, jen silnější motor, baterii již odpojoval při opravách několikrát a nikdy se žádný z uvedených problémů neobjevil. Takže si myslím, že pokud se tyto problémy objeví, je to závada rozvodů elektriky v konkrétním vozidle a ne typický problém těchto Oktávií.

A baterii bych odpojoval zásadně ve vypnutém stavu, nejlépe bez klíčku. Pokud je servisní postup u Oktávií jiný, pak se předem omlouvám za nepřesné informace*smich*

hodnocení

2x
Odpojená baterie mívá nejčastěji dva následky - rozkóduje se rádio a rozhodí se synchronizace do.kličku a centrálu. Moderní auta už ale mají většinou rádia která si načítají kód z BSI takže ti asi jenom nepůjde centrál a budeš ho muset podle návodu spojit s kódem klíčku. Jiných důsledků bych se nebál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]