Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupili byste si auto o kterém víte že bylo v minulosti lehce havarované? Majitel k nehodě předložil dokumentaci od pojišťovny včetně fotek a šlo jen o plechy (sjetí do příkopu v nízké rychlosti) - poškozena pravá strana auta - nárazník vč. světla, blatník, odřené a promáčklé dveře. Oprava provedena výměnou za nové díly. Vozidlo by mi prohlídl známý u sebe v servisu a majitel ho prodává o 1/3 levněj než je obvyklá cena podobných vozů. Šli byste do toho?
Jakákoli oprava i, jak píšete, plechů znamená zásah do celistvisti a z toho plynoucí riziko koroze "ze vnitř". Z popisu a ze skutečnosti, že je nabízena sleva je zřejmé, že je vidět, že je auto opravováno, obával bych se tedy rovnání, či výměny sloupků, prahů, nápravnic... Známý v servisu by mohl celkem spolehlivě stav zhodnotit, pozná rozstřik, (je-li to metalíza, tím líp) změří tloušťku laku v kritických místech, pozná jak jsou na tom airbagy a předpínače atp, takže by nemuselo být takové riziko, zbývala by jen ta předčasná koroze. Jestli je to dva roky staré a za pár let půjde zase do světa, asi bych o tom uvažoval.
A proč ne? Syn sjel do škarpy ve které pak jel asi 30m ,celá pravá strana před očistou byla od trávy a bláta-dnes ,rok a půl? od nehody nikdo to na autě nepozná,nebylo z boku nic měněno ani lakováno,Se svým jsem skončil na levé straně na boku (viz obr.),dle servismana co auto vytahoval a pak mne odvážel k domovu -TOTÁLKA-dne ,kdo to neviděl by nic nepoznal,také nic nebylo měněno a ani lakováno,jen výměna čelního skla, vyčistění sání,výměna vzducháče, doplnění kapalin-LHM,motorový olej a voda do chl.soustavy-oprava se se vlazla do "pár korun nejdraží bylo vyproštění a odtah domů.
Pro orientaci, jaká byla vyčíslena škoda a kolik stála oprava? Jestli je to opravené dobře a jak píšete "nárazník vč. světla, blatník, odřené a promáčklé" vůbec bych se toho nebál, jestli to nebylo na stolici. Sám mám auto které bylo víc než jednou lehce havarované, ale jen nějaké dveře, plechy a škrabance a netrápí mě to.
Dneska to je pomalu každé druhé auto co utrpělo nějaký šrám a auta jezdí dál. Defakto jsou to i ty ostatní auta prodávané za obvyklou cenu.
Jestli je to dražší auto, tak bych si proveřil dle vin kodu a obětoval bych nějakou tu stovku za to a budete vedět na čem jste, i když to taky není stoprocentní.
Trošku se pleteš já neobhajuji citroeny ale jen se mi nelíbí kategorické soudy-R je na p... nebo fordem tam ,vlakem zpět atd. Pak mnohdy z teěchto ... vypadne že ani jednou v z kritizovaných aut nejeli a vyděli je jen z rychlíku a agentury JPP. (Stejně jako tuhl jeden blbec vykládal-nekupujte palovo od Tank Ono- a když jsme se ho zeptali kolikrát tam čerpal benál a on řekl ani jednou a že to slyšel v hospodě. To se to pak kritizuje,když o tom nemám ánung!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.