Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě v minulosti havarovaného auta

Od: ronders odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, koupili byste si auto o kterém víte že bylo v minulosti lehce havarované? Majitel k nehodě předložil dokumentaci od pojišťovny včetně fotek a šlo jen o plechy (sjetí do příkopu v nízké rychlosti) - poškozena pravá strana auta - nárazník vč. světla, blatník, odřené a promáčklé dveře. Oprava provedena výměnou za nové díly. Vozidlo by mi prohlídl známý u sebe v servisu a majitel ho prodává o 1/3 levněj než je obvyklá cena podobných vozů. Šli byste do toho?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

2x

proč ne, když bylo kvalitně opravený...Je na trhu sice spousta nekvalitně opravenejch aut, ale neprožíval bych to jako třeba rqze, ten se může jen obávat...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Za dobrou cenu pochopitelně.

Tohle je nicmoc havárka.

rqze
hodnocení

0x

Jakákoli oprava i, jak píšete, plechů znamená zásah do celistvisti a z toho plynoucí riziko koroze "ze vnitř". Z popisu a ze skutečnosti, že je nabízena sleva je zřejmé, že je vidět, že je auto opravováno, obával bych se tedy rovnání, či výměny sloupků, prahů, nápravnic... Známý v servisu by mohl celkem spolehlivě stav zhodnotit, pozná rozstřik, (je-li to metalíza, tím líp) změří tloušťku laku v kritických místech, pozná jak jsou na tom airbagy a předpínače atp, takže by nemuselo být takové riziko, zbývala by jen ta předčasná koroze. Jestli je to dva roky staré a za pár let půjde zase do světa, asi bych o tom uvažoval.

hodnocení

0x

A proč ne? Syn sjel do škarpy ve které pak jel asi 30m ,celá pravá strana před očistou byla od trávy a bláta-dnes ,rok a půl? od nehody nikdo to na autě nepozná,nebylo z boku nic měněno ani lakováno,Se svým jsem skončil na levé straně na boku (viz obr.),dle servismana co auto vytahoval a pak mne odvážel k domovu -TOTÁLKA-dne ,kdo to neviděl by nic nepoznal,také nic nebylo měněno a ani lakováno,jen výměna čelního skla, vyčistění sání,výměna vzducháče, doplnění kapalin-LHM,motorový olej a voda do chl.soustavy-oprava se se vlazla do "pár korun nejdraží bylo vyproštění a odtah domů.

Koupě v minulosti havarovaného auta

asd1
hodnocení

0x

Kvalitní oprava v pohodě, pokud se nerovnaly sloupky, nevystřelily pytle atd. tak bych se toho nebál...

Pozor na nějakou další předchozí nehodu, tahle taky nemusela být první...

petan86*
hodnocení

0x

Pro orientaci, jaká byla vyčíslena škoda a kolik stála oprava? Jestli je to opravené dobře a jak píšete "nárazník vč. světla, blatník, odřené a promáčklé" vůbec bych se toho nebál, jestli to nebylo na stolici. Sám mám auto které bylo víc než jednou lehce havarované, ale jen nějaké dveře, plechy a škrabance a netrápí mě to.

Dneska to je pomalu každé druhé auto co utrpělo nějaký šrám a auta jezdí dál. Defakto jsou to i ty ostatní auta prodávané za obvyklou cenu.

Jestli je to dražší auto, tak bych si proveřil dle vin kodu a obětoval bych nějakou tu stovku za to a budete vedět na čem jste, i když to taky není stoprocentní.

asd1

Ověřit jde jen to co je v nějaké databázi, a to prakticky cokoliv mimo autorizák nebude... Tj. ani slepenina ze dvou aut.. Leda tak pojistné události...

petan86*

však jsem psal že to není stoprocentní

h0042*
hodnocení

0x

už je mi jasné,proč se dotyčný tak zastával značky citroen,v předchozí debatě. *smich*

Trošku se pleteš já neobhajuji citroeny ale jen se mi nelíbí kategorické soudy-R je na p... nebo fordem tam ,vlakem zpět atd. Pak mnohdy z teěchto ... vypadne že ani jednou v z kritizovaných aut nejeli a vyděli je jen z rychlíku a agentury JPP. (Stejně jako tuhl jeden blbec vykládal-nekupujte palovo od Tank Ono- a když jsme se ho zeptali kolikrát tam čerpal benál a on řekl ani jednou a že to slyšel v hospodě. To se to pak kritizuje,když o tom nemám ánung!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]