Nejste přihlášen/a.
Došla mě výzva od CKP abych zaplatil za povinné ručení vozidla 1.1.2009-1.4.2009.V této době nebylo povinné ručení placeno.Já jsem auto prodal do autobazaru 21.1.1998 ale nemám kupní smlouvu mám pouze smlouvu (s bazarem) o obstarání prodeje vozidla.Nevím jestli to bude CKP stačit,chtějí kopii kupní smlouvy a na dotazníku chtějí např.RČ nového vlastníka ale to já nevím na smlouvě z bazarem je pouze IČO a adresa dnes již neexistujícího autobazaru(+jméno bazarníka).Jde také o to ,že v registru jsem pořád zřejmě veden jako vlastník, jak to změnit,kdzž mám pouze smlouvu o obstarání prodeje auta.Jde to?
Honzo, každopádně jim do 30 dnů odpovězte, že vozidlo již deset let nevlastníte, že nemáte nic již společného s uvedeným vozidlem. Není Vaší povinností si 10-20 let schovávat kupní smlouvu. Navíc ani nepotřebujete psanou kupní smlouvu, stačí ústní.
Vyplňte jim do přiloženého dokumentu jen to co víte. Nic víc. Stejně víc nenaděláte, nebo zjistíte kde je vozidlo teď?
Protože nikdo nenahlásil v roce 1998 v registru vozidel změnu vlastníka, i když to ukládal zákon a vyhláška do 5 dnů...jste pořád veden v tomto seznamu jako poslední vlastník. ČKP sdělte jen údaje, které jsou Vám známy, havně nic neplaťte. Změnu vlastníka v registru vozidel lze nahlásit i dodatečně, když předložíte platné registrační doklady. Takže ano, jde to, předložte velký a malý TP, osobní údaje nového vlastníka a auto bude odhášeno na tuto osobu...Pak jí doklady předáte a tím to pro Vás podle zákona skončilo...
No jo ale jak mám po deseti letech vypátrat vlastníka auta a jak ho přimět aby mě ty doklady aspon teda pujčil,já jsem jednal pouze s autobazarem
Lidem, co nechají věc 10 let plavat a pak se tady neustále vyptávají co mají po 10 letech dělat je těžké neco radit, jsem zvědavý, kolik se vás tady ještě objeví, až začne ČKP rozesílat složenky a upomínky za nazaplacenou pojistku ze druhé, třetí a čtvrté čtvrtletí 2009...včetně penále...
Otázka zněla, jak lze odhlásit auto na nového vlastníka, odpověď ještě jednou zopakuji všem...Předložte na úřadu oba registrační doklady a vyplňte si formulář, kde uvedete, na koho auto odhlašujete...adresu a alespoň datum narození dotyčného...Co je na tom nepochopitelného? Nic jiného Vám neporadím...
Tak chtit muzou prakticky cokoli, ale myslim, ze smlouva s bazarem a nejlepe treba vydajovy dokladm ktery vam asi bazar dal pri vyplate penez, by mel byt dostatecnym dukazem prodeje. Nevim, proc by clovek mel patrat po soucasnem majiteli, kdyz na to nema cas ani skoly a nakonec ani pravomoc cokoli po nekom chtit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.