Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před týden sem nemohl nastartovat auto protože baterka byla uplně vybitá tak jsem ji vyndal z auta dal nabít do plna a zase ji dal zpátky a asi týden jsem stim nikam nejel a nechal to jen stát abych zjistil o kolik se mi vybije baterka když auto jen stojí na ulici a baterka pohani akorat ty zakladni funkce, alarm atd... no po vyndání baterky a připojení do nabíječky mi ze 7 paliček se rozsvítily jen 3 .. je to normální nebo to chce novou baterku? mam auto BMW e65 745D a baterka je tam od BMW 12V 90Ah 900A. Kdybych tam dal uplne novou baterku jak dlouho vydrží moje auto stát v nečinnosti na ulici s touhle uplne novou baterkou v tomhle aute? (auto jsem koupil nedavno a takže nevím jak stará je ta baterka .. může to být ještě ta původní .. auto je ale vyrobeno v 10měsíci 2006. Předem díky za rady a odpovědi.
V nynějších vozech je spousta elektrických zařízení,které mají odběr z baterie,i když minimální.Tento odběr jde sumárně změřit tak,že odpojíme jeden z kontaktů baterie a vložíme mezi to multimetr a změříme protékající proud.Z údaje zbývá jen propočítat ztrátu kapacity za hodinu.Při předpokládané maximální kapacitě baterie zjistíme procentuální úbytek.A spočítáme také úbytek kapacity za dny,kdy nejezdíme.Pokud při malém úbytku baterie ztratí i napětí,pak je pravděpodobně v období úmrtí.
JABRAKA
Každé auto s dobrou baterkou by mělo nastartovat i po měsíci stání.
Funguje vám správně regulace topení a rychlosti větráku?
U E39/E46 často zlobil odpor (tzv. ježek) topení, který dokázal výrazně urychlit vybíjení.
Ale ta baterka opravdu může být původní a takhle se hlásí o výměnu.
V E39 jsem taky kdysi měl původní baterku, dožila se 14 let. V E46 měla 11 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.