Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvouválcová šlapací pumpička

Od: kimba® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. V bazaru jsem koupil dvouválcovou hustilku. Neví někdo k čemu slouží mosazný šroubek vedle pravého válce? Je rukou povolitelný, pod ním malá ocelová kulička. Má být dotažen nebo povolen? U jednoválcové pumpičky totiž takový šroubek není.

Dvouválcová šlapací pumpička
Dvouválcová šlapací pumpička #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tahy
hodnocení

2x

Bude to zpětný ventilek nasávání vzduchu.

hodnocení

Já nevím, zdá se, že pumpička fouká při povoleném i zavřeném šroubku. U jednoválcové šroubek není a také funguje.

hodnocení

tahy: Vzhledem k níže uvedenému odpověď za správnou nepovažuji, bodíky jsem dal za snahu pomoci !

barbakan*
hodnocení

2x

Mám za to, že to je ventil, kterým odpouštíš měřený tlak na budíku. Takže při huštění - utáhnout., při vynulování budíku, povolit.

hodnocení

Když odpojím pumpu od duše, tak se tlakoměr vynuluje sám. K čemu tedy ten šroubek?

hodnocení

2x

Mělo by to být na odpoštění tlaku-foukáte na 2bary,zakecáte se a ejhle máte 2,5baru,povolíte ventilek a necháte ujít na požadovanou hodnotu.Ale jestli jde foukat i s povoleným tak bude asi nefunkční*nevi*

hodnocení

@magor: Děkuji, za dobré vysvětlení ! *palec* Pumpičku jsem přezkoušel. Při povoleném šroubku sice pumpuje, ale část vzduchu skutečně odchází šroubkem. Při jeho dotažení neuchází - tedy je v pořádku. Tím považuji otázku za zodpovězenou.

hodnocení

Děkuji všem za názory ! Šroubek nechám dotažený, hlavní je, že pumpička dobře fouká !

barbakan*

Zajímalo by mne, a ostatní určitě také, co dělá pumpička, když je povolený šroubek? Fouká z něj vzduch?

hodnocení

@barbakan: Při povoleném šroubku z něj vzduch uniká, ale tlak v hadičce je i tak dost silný, že dokáže cyklistickou duši nafouknout. Vyjasnili jsme si, že je lepší ho nechat utažený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]