Nejste přihlášen/a.
Já mám dvě auta s tímto motorem a leji tam TOTAL autodily-pema.cz/...
Jedno má nalítáno 450000km a vše v pohodě.Takže nevidím důvod tam lít olej za tisíce.A vleze se tam něco přes 4 litry
Dražší olej, ale opravdu fungující na zvýšení výkonu motoru odhadem tak o 15-20%, zlepšené starty v zimě, ztichne i vyběhaný motor resp. i pružiny ventilů. Odkaz: pipaoils.cz/... . Pro tebe bude 5W30 nebo pokud je už motor vyběhaný 5W40. Viděl jsem tyto oleje i v prodejnách náhr. dílů automobilů (postaru Mototechnách). Použil jsem "žlutý"Millers Oils EE10W40 Nano 5litrů (1140,-Kč) do Felicie v dieslu, protože už má najeto 260 ooo, tak ze zvědavosti.. Pouze jsem vyměnil olejový filtr a vypustil starý Mogul a hned dolil nový (nechci už kupovat výplachový olej do staršího auta). Je to opravdu znatelné, najeto zatím 1300km bez ztráty zrychlení, ustálení chování motoru po 150 km.
Nabízel mi prodavač i odlévané aditivum AEROTEC aerotec.cz/... za 600,-Kč 200ml na dva motory do jakéhokoli standartního oleje nebo převodového. Možno přípravek lít i do nafty a benzínu (nádrže).
Je potřeba zvážit pouze cenu oleje nebo aditiva a najeté kilometry autem za rok. A co se týká objemu oleje, máš tam na motoru vytahovací měrku oleje-takže do prázdného nalej 4 litry, počkej cca 5minut než to skape dolů a zase dolej 200 ml, počkej chvíli koukni na měrku jestli se blíží na střed min-max a zase dolej... To je nejpřesnější i když zdlouhavé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.