Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divné zvuky a chování kontrolek Felicia

Od: lada94 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, řeším nemilý problém u mé Felicie 1.3Mpi (najeto 153000).
Dnes jedu z práce a během cesty se najednou při vyřazení nebo změně rychlost. stupně ozve divné hučení které nabírá a ztrácí intenzitu v závislosti na otáčkách. Kde prosím hledat chybu? Napadá mě alternátor,klíňák?
A navíc při vypnutí motoru a vytáhnutí klíčku zůstane svítit kontrolka baterie a oleje.
Děkuji předem za pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

8x
Prorazila se jedna s výkonových diod v můstku altíku a jedna z jeho fází je zkratovaná. Dělá to silný hluk, taky jsem to kdysi zažil. Průvodním jevem je svítící kontrolka dobíjení při vypnutém zapalování.
Časem dioda shoří úplně a hluk ustane. Ale alternátor ti už nebude skoro dobíjet, neudrží napětí.

@vernon

Prorazila se jedna s výkonových diod v můstku altíku a jedna z jeho fází je zkratovaná

To znamená, že nestačí vyměnit jen diodový můstek, ale rovnou celý alternátor? Není lepší po nějaké době diodový můstek vyměnit preventivně?

hodnocení

2x
Ten druhej problém vidim na k.o. spínací skřínky
To hučení musíš vysledovat a líp popsat
Pokud by se hučení měnilo když zatáčíš mohlo by to bejt ložisko v kole
Pokud by se měnilo při brždění múžou viset destičky
Pokud by to hučelo od zadu tak ložiska v zadních kolech
Pokud šlápneš na spojku a nehučí tak spojka
Sleduj a napiš

asd1
hodnocení

2x

Hučení v závislosti na otáčkách motoru = na kolech to není. Pokud vyšlápneš spojku a ztichne to, tak mezi spojkou a motorem (převodovka). Klíňák můžeš shodit, pokud to zmizí tak hledej na alternátoru, kladkách atd. Vadná kladka po máznutí ložiska změní zvuk (nemazat všechny najednou ale postupně)

hodnocení

2x
Stim altíkem to neni špatná rada skus přívod do nej odpojit je to ten silný drát zaizoluj ho a nastartuj
Sice nebudeš dobíjet ono to kratší jízdu vydrží a pokud zvuk ustane víš na čem si
vernon
Hučelo by to dál, je to vnitřní zkrat, připojení na baterku na to nemá vliv.
Musel by odpojit kontrolku, nebo lépe vyndat regulátor, tím by byl altík bez buzení.

lada94
hodnocení

Ty zvuky nevím jak lépe popsat.
Nahrál jsem video tak snad to pomůže

vernon
Tak samozřejmě, jak píšu, na 100% altík.

lada94
hodnocení

Tak jsem odpojit alternator a kontrolky uz nesvítí :) zkusil jsem nastartovat bez altiku a zvuk to mělo jak ma mít. Takze koupim altik a snad bude vse ok. Diky vsem za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]