Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučí pneumatiky nebo ne

Od: posla odpovědí: 7 změna:

Za jízdy mi nyní začaly opravdu hlasitě hučet (asi) pneumatiky. Je to opravdu jako v letadle. Se zvyšující rychlostí hluk roste. Důvod proč si myslím, že jsou to pneumatiky, je ten, že začaly hučet po tom co se oteplilo (jsou zimní). Jak poznám jestli to jsou opravdu gumy, nebo něco jiného? Třeba ložisko. Problém je v tom, že jde o dodávku a nemohu si dovolit ji odstavit do servisu. Přece jen gumy ještě počkají, s vadným ložiskem bych spěchal.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ll*
hodnocení

2x

Nedávno mi taky začlo něco děsně hučet vzadu, zhruba od 40km/hod vejš, rezonovalo to na určitých rychlostech, prostě hrůza.

Nakonec se ukázalo že to je mírně píchlá, podhuštěná pneu. Světýlko v autě se sice rozsvítilo, ale já ho bezmyšlenkovitě znuloval - a příště už budu chytřejší :)

mathew
hodnocení

1x

No jestli to hučí jak letadlo tak to pneumatika nebude, protože takovej kravál by produkovat nezvládla

radajz*
hodnocení

1x

U ložisek se stává, že třeba v zatáčce, když se vymezí vůle, přestanou hučet a pak zase hučí. Takže pokud je intenzita závislá jen na rychlosti, nasvědčuje to gumám. Pro jistotu bych si ale cvičně auto přizvedl a zkontroloval vůle.

hodnocení

1x

Měl jsem jednou auto s vraníky - to hučelo jako kráááva. Hned jsem si sehnal jiné pneu

radajz*

Já jsem kdysi jezdil na Vraníkách a bez problémů. Ale otřesnou zkušenost mám s gumama z druhé ruky. Dneš už radši kupuju funglovky a není problém.

break
hodnocení

1x

aby to bylo gumama.Pokud je to zadkolka, můžou to být i ložiska v diferáku...raději bych s tím zajel do servisu.Pokud je vadný ložisko, tak to tam stejně skončí...

co to je za auto?

olin*
hodnocení

0x

Zimní pneu jsou nepatrně hlučnější (Barumky š. 17,5 cm) na suché rovné silnici/ dálnici proti letním Pirelkám š.17,5cm. Přesně ten zvuk jak popisuješ-letadlo. Čím širší, tím větší rámus. Jistotou by samozřejmě byl hever, nadzvednout, zakývat kolem. Větší vůli v ložisku/výkyv pozná každý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]