Postup nebude nic složitého. Odpojit konektor a vyndat ventilátor. Nevím přesně jak na pažoutech ale většinou bývá nahoře gumová spona která tlačí ventilátor proti spodní hraně chladiče kde to sedí v nějakém plastu nebo gumě kvuli tlumení vibrací. Takže to dole podebereš vhodným páčidlem, vysadíš nožičky a necháš klesnout. Pak už jen vyvlíkneš z vrchního silentbloku a vytáhneš nahoru. Nejhorší jsem zatím vyndával z Fiesty ale u frantíků nikdy problém nebyl.
Ono právě u některých od PSA je toto problém-sahary na cca3 šroubech (10mm šroub nebo nwn jaký torx ,ale musí se odpojit chladič ,jinak se na tyto šrouby není možno dostat,na torx vůbec a na 10mm šestihranný šroub s problémy agynekologickým postupem.. To jen tak na okraj a pže 206 neznám,na stošestém bych už toto udělal snad i se zavázanýma očima.Jen málo co jsem zjistil na SVC boxu-motor sahary je (u motorizace 1,6-16V) na 3 šroubech. A pozor vrtule bude velmi pravděpodobně s opačným závitem!
Aha, takže jsem si vzpoměl dobře, že na AX citroušovi to bylo na třech šroubech akorát jsem to nedopsal protože jsem si nebyl 100% jistý. Naštěstí ten chladič šel jen vyháknout odklopit a nechat viset na hadicích a pak už se k tomu člověk dostal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.