Už se to tady kdysi řešilo.V mém případě u Fiesty r.v. 2003 to byla mírně prohnutá poloosa. V záruční době na to servis přišel a odstranil. Ovšem napoprvé měnily kotouče. Když se nazadařilo, tak koumali dál, dostal jsem náhradní vozidlo a po zhruba měsíci na to přišli.
Podle sdělení "při brždení" by to 99% měla být závada brzd. Pokud trochu rozumíš autům, hever (zvedák),nadzvednout auto, sundat přední kola, zkontrolovat opotřebení brzdových destiček a případně "rovnost" a opotřebení brzdových kotoučů. Počítám, že máš nový typ auta, že ty kotouče s destička máš.. Kotouč se skroutí při dlouhém, častém brždení např. ježdění z kopců nebo nekvalitní zesláblý materiál.
3 roky starý ROOMSTER a v lednu byl na servisní prohlídce.
olin*
Za tři roky se dá bez problémů najet i 500 ooo km a brzdy tolik nevydrží (kotouče, obložení). Pokud to není problém, je možno uvést i najeté kilometry, ale nemusíš, to je jasné..
No - 50tkm je za tři roky podezdřele málo, navíc tak hnusný auto jako je Roomster bývá většinou služebák, takže je možný, že má nalítáno 5x tolik.
Ali i pokud km sedí - za 50tkm dokáže řidič lama spolehlivě zrušit přední kotouče. Což je docela kumšt, protože by tam měly být ještě origo kotouče a ty nebyly špatný, docela vydržely. Druhovýroba - to je jiný kafe...
Otázkou je jak ten volant kmitá. Ovšem bez ohledu na to příčinou bývají nerovnoměrně opotřebené a zvlněné přední brzdové kotouče. Je nutná výměna kotoučů i destiček.
Mám octavia 1, nové kotouče Brembo Max a ty samé desky. Při brzdění nad 80km v hod. se mi auto třese tak,že mám problém udržet jej na silnici. Auto má najeto 75000km, kotouče měněny cca.72000km.a zajety dle návodu výrobce, taky nevím co s tim.
Po servisu uvidím. Jsem zvědav, co mi řeknou. Na nové auto je to dost brzy, aby byly kotouče v háji. Řídím bezmála 40 let, ale kotouče jsem ještě neměnil na žádném z aut, která jsem měl. Je ale pravdou, že Škodovku mám poprvé a už teď vím, že si ji už nikdy znovu nepořídím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.