Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracim se na Vás s dotazem, jak postupovat.
Prodal jsem vozidlo kupujícímu na splátky, tento zaplatil pouze první splatku.
V kupni smlouve byl upozorněn na datum kdy konci pojištěni ze zákona.
Od te doby je kupující nezvěstný.
Poradite mi prosim jak postupovat?
Nemohu odhlasit vozidlo které jsem prodal byl bych obvinen z podvodu a ani nemohu dolozit jeho likvidaci.
Předem velice moc Dekuji
Předpokládám, že jste byl natolik opatrný, že jste si nechal velký technický průkaz do doby, než kupec zaplatí všechny splátky. A že máte sepsanou dobrou smlouvu.Že vše co jste tady uvedl jste schopen doložit. Nepochopil jsem, co jste myslel odhlásením vozidla. Zkuste to vysvětlit, jak a proč odhlásit.
Odhlašením jsem myslel odhlašení z registru vozidel.
Velky TP a smlouvu o prodeji i o splatkach mam, defakto jsem stale asi vlastnik vozidla ale ne provozovatel a obavam se kvuli penale za povinne ruceni.
pokud máte smlouvu o prodeji, tak se němáte čeho bát, proč by Vám mělo hrozit nějaké penále? Na Vašem místě by asi bylo nerozumnější obrátit se na policii...ale nedávám Vám moc šancí na to, že své penízky dostanete zpět...auto na splátky může prodávat leasingovka, pro fyzickou osobu jevždy nevýhodné...
nechápu, proč nakonec vy všichni zoufalci z této poradny taháte do svých občanskoprávních problémů úřady, myslím tím dopravní odbory, které vedou registry vozidel.Jsou to jen obyčejná registrační místa, kterým nepřísluší řešit Vaše mezilidské, občanskoprávní a obchodněprávní problémy. Ty se řeší mimo tyto úřady. Nechápu, jak by řešení Vašeho problému s nesplácením dlužné částky pomohlo, kdyby jste auto trvale vyřadil z registru. Zkuste to vysvětlit...
Nejde o problem s nesplacenejma splatkama ale o problem s povinnym rucenim respektive s penale kancelare pojistitelu, nebot kupec ani neplati povinne ruceni.
Vozidlo jsem na nej doposud neprepsal, neb jej nedoplatil a obaval jsem se, ze pokud ho prepisu na nej, tak uz vubec nebude mit chut jej doplatit.
Uvazuji zda ma smysl podat oznameni na PČR nebo skusit podani k soudu. S ohledem nato ze jsem ZTP v invalidnim duchodu tak se obavam poplatku za soudni řízeni.
ten kdo je uveden na registru je jen evidenční majitel, neboli úřední, nikoliv právní.
Na policii jste měl již jít dávno.
tomu nerozumim, ten kdo je uveden na registru... znamena to snad, ze se penale od kancelare pojistitelu nemusim obavat ja ale novej kupec?
Zmeni ohlaseni na Policii neco natom na kom budou vymahat pojistne?
pojištění musí platit p r á v n í v l a s t n í k. Vy jste vozidlo prodal? Ano, tak nejste vlastník a nemusíte platit.
ohlášení na policii nemá na placení pojistky žádný vliv, jste úplně mimo.Důvodem zániku pojistky je změna vlastníka, tu můžete pojištovně doložit kupní - prodejní smlouvou.
1.) registr vozidel je jen seznam
2.) zápisy v registru vozidel tedy v seznamu, mají deklaratorní charakter, to znamená, že se nejedná o žádnou pozemkovou knihu, zápisem do uvedeného seznamu nevzniká ani nezaniká vlastnické právo k auto, to vzniká například podle občanského nebo obchodního zákoníku smlouvou, kupní, darovací, atd...smlouva nemusí být jen písemná, může být i ústní...
3.) Z toho logicky vyplývá, že pokud bylo auto prodáno před 1.1.2009, nevznikla Vám povinnost podle nového zákona o pojištění odpovědnosti auto pojistit a tedy ani platit žádné penále...Obávat se můžete akorát starostí, které teď máte, protože jste podle zákona nenahlásil změnu vlastníka v registru vozidel...Kdyby jste to udšlal jak Vám ukládá zákon, bylo by po problémech...
Dobrý večer.Byl jste podveden?Asi byl.Obraťte se na Policii ČR s trestním oznámením.Obávám se,že příspěvek do kasičky ČKP Vás ale nemine.
Obávám se , že je to jinak . Dokud není zaplaceno tak není nový majitel . To by se to nakupovalo za jednu splátku být majitelem.Proto se obávám , že budete přispívat do kasičky , jak napsal "celp". Kdo má v provozu vozidlo si ho má pojistit aby nemusel platit za škody vzniklé provozem vozidla .Nikde není napsáno , že by to měl být majitel. Pokud máte auto doma plaťte , pokud ho má nový majitel nahlaste krádež , neb nic jiného to není.
doplněno 18.12.09 16:39:Zapoměl jsem napsat , že on ho ani nemůže pojistit , nemá TP.Na policii nahlaste jméno a adresu zloděje . Možná se tím urychlí proces vrácení vozu. V žádném případě mu nevracejte první splátku! ještě bych mu naúčtoval půjčovné. On neoprávněně používá cizí věc a na to je paragraf.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.