Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohon LPG a občas nejde nastartovat

Od: laden* odpovědí: 8 změna:
Zdravim,
mam Favorit na LPG,system lovatto a občas se stane že když auto přijdu ke studenému autu na LPG nastartuju f poho.Když ale popojedu např. 5-10km a jdu neco vyřizovat a vratim se tak po 10-30min. tak nemužu natočit motor na PLG,musim přepnout na benzin a točit starterem tak dlouho dokud nenaskočí.stavá se to jen občas ale většinou na takových místech nebo v takový čas žeje to nepřijemné a zdržuje to.Muže nekdo poradit co s tím může být?
Jeste jeden dotaz související: někdy když jedu a přijedu na křižovatku takk se mi stane že na LPG mi motor chcípne.Najedu denně asi 150km a nekdy je to dost nepříjemný.měnil se mpalec na rozdelovači,svíčky jsou nový.na benzín jezdí v poho ale na ten toho moc nenajedu taak že zas nemohu posoudit jestli to delá jen na LPG nebo i na benzin bo většinou jezdim na LPG

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miljan*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Podobný problém jsme měli na firemní Felicii.Většinou chcípala uprostřed frekventovaných křižovatek.Pomohlo seřízení v odborném servisu.Příčin může být více,ale doma bych se do toho nepouštěl.Plyn je plyn,zvláště ve směsi s kyslíkem.Přeji dobré starty bez výbuchu.

laden*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
tak už jsem problem vyřešil:)Stačilo nové víko na rozdělovač za 140,-Kč:)bo za vlhka mi to někdy i cukalo a znamej mi rikal zkuz toto.zusil jsem a ted startuje jak dabel:)a myslim že se snížila i spoterba:)

miro*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Problem je v automatiskom sitiči. Ako náhle motor má nišju teplotu, automaticky sitič zavrie klapku a zmes ktorá sa tvorí v karburátore cez túto klapku neprejde. Najednoduchšie riešenie je prerobyť sitič na ručný. Ja to mám a už viacej ako 5 rokov jazdím a štartujem na plyn aj v zime.

skorpion*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Mněl jsem stejné problémy s Felícií. V servisu mi řekli, že musím čas od času jezdit i na benzín. Plynem se ničí lambda sonda a ta způsobuje údajně tyto problémy...
jiri*
lambdu plyn neničí naopak mnohdy na plyn funguje a na benzín je mrtvá.problém spočívá ve změně adaptace jednotky a po té vznikají tyto potíže.

jiri*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
u fáček je problém s takovými starty řekl bych normální .příčinou je automatický sytič není však vadný,aleˇještě je v činnosti po ujetí cca 5ti až 10ti km v zimě a navíc se do toho přimíchá hodně bohatá směs lpg poněvadž lpg se dobře odpařuje při 80stupních celsia.tzn. doporučuji krátké jízdy v zimě jezdit na benzín.
zoklik
Myslím že v sytiči to nebude. Klapku přece zavře po ochlazení motoru a tak by to nejelo vůbec. Problém bude nejspíš v tom, že se nestihne krátkou jízdou motor ohřát, chladicí kapalina donáší do odpařovače málo tepla a odpařování plynu sníží jeho teplotu tak, že se změní poměry odpařování kapalného plynu v něm. Po zastavení motoru se plyn pomalu odpařuje do sacího traktu motoru a zaleje jej tak, že vytěsní vzduch. Při pokusu o start jde pak do motoru plyn s nedostatkem vzduchu a takováto směs je nezápalná. Musí se plným plynem otevřít přívod vzduchu do sání a startováním plyn ze sacího traktu odčerpat natolik, že opět vznikne směs schopná zažehu elektrickou jiskrou. Pak motor naskočí.
laden*
Děkuji za odpovedi všem,ale už neni treba se tímto zabívat bo jsem favorita prodal a ted mam felicii kombi a tam mam LPG od prosince nově namontované a jezdí super!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]