Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápis jiných kol do TP

Od: sojka* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, má zde někdo zkušenosti ze zapisováním jiného rozměru disků a pneu do TP? V techničáku mám zapsán pouze jeden rozměr (185/65 R14), kterému odpovídá sada zimních kol. Ze staršího auta mám ale větší kola s letními pneu (195/95 R15), které bych ještě rád využívál dál, protože mají stále dostatečný vzorek a navíc jsou u typu tohoto auta obě velikosti běžně využívány. Dočetl jsem se, že v případě jiných kol je potřeba aby prodejce vystavil typový list, na jehož základě je na dopravce doplněn do TP další rozměr. Jak ale postupovat v mém případě, když mám prostě starší jetá kola? Děkuji.

doplněno 21.04.18 16:23:

Oprava, kola jsou 195/50 R15. Auto je Peugeot 206.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tato otázka se zde docela pravidelně opakuje, v poslední době častěji než 1x měsíčně. A pro tytp případy slouží vyhledávací řádek zde vpravo nahoře. Pokud o něj napíšeš "Zápis kol do TP", vyjede ti přibližně tohle. Tedy studijního materiálu dostatek.

hodnocení

2x

tato ba se dala použít poloměr je menší o 10mm ,podvozek se tím také o 1mc sníží a tachgometr bude ukazovat o 4% nižší rychlost což je v povolené 5% toleranci ovšem horko těžko Ti to někdo zapíše do ORV.Zkus pohledat někoho s IDENTICKÝM autem (tzn P206 ,stejný rok výroby stejný motor a bude mít tato kola) dle jeho ORV by to pak mohli dopsat do Tvého. nebo jezdi bez zápisu ale můžeš narazit na blba co si důkladně prolustruje auto a na místě zadrží ORV!Pojištovny se snaží snížit plnění ve všecch případech ale když zjistí nezapsaný rozměr pneu-pak pkd to neustojí tak zacvakáš vše ze své kapsy -i když budeš poškozený!

hodnocení

0x

Tak jste se asi upsal nebo nevím kde jste je mohl vydět na stejném autě*ee*.Vždyť je tam rozdíl 15cm na výšku

vyděl jooo? hmm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]