Nejste přihlášen/a.
Před deseti lety jsem prodal auto v dnes již neexistujícím autobazaru a dnes mě přišla výzva k úhradě povinného ručení,kupní smlouvu už nemůžu najít.Je možné mě pomoct?
nemůžeme Vám pomoct, na výzvu k úhradě reagujte do 30 dnů, napiště jim vlastními slovy co jste napsal, tady, nic neplaťe.Tím to pro Vás skončilo.Pošlete do dopručenš, s dodejkou, ta se Vám vrátí a přiložte si jí ke kopii odpovědi, kterou si uschovejte. Tečka.
doporuceny dopis asi tezko bude stacit smlouva na povinne ruceni se rusi datem nahlaseni s kupni smlouvou nebo kopii TP dopis by mohl poslat kazdyted jde taky o to jestli to spis neni z kancelare pojistitelu protoze po 10 letech upominka je docela divne...
Jak jsem řekl auto jsem prodal před deseti roky,kupní smlouvu nemám a pojištovna chce zaplatit za období 01.01.2009-01.04.2009
To znamená že do této doby to někdo musel platit.Tak nevím co dělat.
hxaz, doporučuji radu pana NÚ.
Ihned jim doporučeně odepiště, že vozidlo již více jak 10 let nevlastníte. Tečka. Nic víc.
ja pracuji v pojistovne a toto jim opravdu stacit nebude ale stejne si myslim ze je to od kancelare pojistitelu ze by to nekdo platil 10 let za nej a pak najednou 1.1.09 kdyz zacalaCKP toto zkoumat prestal?divne
JO je to z CKP
Vypadá to že bazarník mě tehdá neodhlásil,doufám,že na odboru dopravy mě na základě nějakýho čestného prohlášení registraci zruší jinak mě to asi budou posílat pořád.
hxazi, ani tam nechoďte, je to zbytečné, neodhlásí!
Máte doklady, značky, nejste vlastník, tak co s Vámi,... čestné prohlášení? Až to přečtě NÚ, ten se nasměje. Odepište ČKP, že vozidlo nevlastníte, to jim bude stačit. Totiž musí, páč jiného nejde.
Nepracuji v pojištovně, proto to vím!
hxazi, ani tam nechoďte, je to zbytečné, neodhlásí!
Máte doklady, značky, nejste vlastník, tak co s Vámi,... čestné prohlášení? Až to přečtě NÚ, ten se nasměje. Odepište ČKP, že vozidlo nevlastníte, to jim bude stačit. Totiž musí, páč jiného nejde.
Nepracuji v pojištovně, proto to vím!
ICQ 55180641
Co by jste chtěl na odboru dopravy čestně prohlásit? Že jste před 10 lety porušil zákon a dopustil se tím přestupku? Kde to všichni pořád berete ty nesmyslné bludy o čestných prohlášeních? Vaší situaci zákon nepopisuje, protože zákon nepočítá s tím, že nějaký pan HXAZ si nesplní svojí zákonnou povinnost. O čestném prohlášení není v zákonu ani slovo. Udělejte co jsme Váím napsal a laskavě neiotravujte úředníky, kteří nemůžou za Vaší blbost, a pokud chcete něco udělat, tak si zjistěte, komu autobazar auto prodal a s dotyčným se domluvte,aby Vám půjčil doklady, s dokaldy jdětě na úřad a udějte odhlášku na nového vlastnka teď, když jstev před 10 lety věřil autobazaru.
Vážený pane pojišťováku, pojišťovně, respektive CKP to BUDE MUSET STAČIT. Vy pojišťovny máte své kompetence vymezeny zákonem, a pokud Vám občan podá písemné vysvětlení, buď se s tím spokojíte, nebo budete muset prokázat opak...tedy že Vám jako pojišťovně, respektive ČKP někdo něco dluží...Určitě jde o ČKP...
ja si myslim ze s tim cestnym prohlasenim by to na magistratu mohlo projit ale u CKP asi tezko...to si musi clovek zkontrolovat kdyz se to necha bazarnikovi na jeho dobre vuli tak co se da cekat...neni to nic moc ale je to tak a viz prispevek vyse zakonem to vymezene je prave od 01.01.2009 je to zakonem vymezeno tak ze kdyz neni auto pojistene a je prihlasene tak majitel holt plati 30-300 kc denne
wosa, mýlíte se, tak to není: " kdyz neni auto pojistene a je prihlasene tak majitel holt plati"
tak to určitě není.
radsi jsem se jeste koukl na web CKP ale je to jak to rikam jestli s nekym neco resit tak s magistratem aby auto nebylo napsane na vas napr. s tim cestnym prohlasenim nebo se musi prokazat ze auto bylo prodane a to kupni smlouvou.v tomto pripade neni ani kupni smlouva ani auto nebylo prepsane neni TP neni nic.ja bych treba mohl mit auto nekde ve stodole rict ze nic nemam at mi nic neposilaj to nejde musi se to resit s magistratem.
woso, musíte koukat do zákonu, nikoliv na toho co chce peníze, ten si napíše na web co chce. Četné prohlášení? ale jděte a zkuste to. Pak uvidíte, nač Vám je čestné prohlášení.
doplněno 17.12.09 11:52:Řešit to musí jedině s ČKP. Páč ta mu píše...
jak myslite ale ja tu mel takovych lidi vic a museli to nakonec zaplatit.chtelo to na zacatku roku se zeptat na magistratu jestli na vas neni neco napsane a resit to zkratka papirove je vlastnik kdyby si nezrusil povinne tak ho plati taky doted ikdyz uz to nevlastni fyzicky.v CKP vyresi to ze mu reknou ze to musi vyresit na magistratu doufam ze napise jak to dopadlo...
Tak CKP muze chtit cokoli, ale pokud to vazne chce, musi to snad vymoci jedine soudne dle platnych zakonu, nejake zvlastni pravomoce IMHO nema, ne?
vy by jste se soudil?to by jste ale asi prohrala i kdyby nahodou ne tak myslim ze je jednodussi dojit na magistrat
vzdyt to prave je podle zakona.podle zakona to vlastnik musi mit pojistene pokud jiz vlastnik neni nemuze byt TP psany na nej to je vec ktera se resi s magistratem.to by to takhle nejak delat mohl kazdy
woso, v tomto s Vámi souhlasím, " vlastnik, nebo provozovatel musi mit pojistene" ale my se neshodneme kdy to musí platit, páč když Vám stojí vozidlo doma v garáži, na zahradě, nebo když ho nemáte, tak platit nemusíte.
To je ten velký rozdíl..
Tady je asi pricina nepochopeni, naopak CKP musi dokazat, ze to auto je provozovano, presumpce neviny atd...
ikdyz se to auto neprovozuje tak musi byt pojistene.CKP vidi ze mate na sebe napsane auto a neni pojistene to je cele co je zajima to ze auto uz neni se musi resit na magistratu
Treba to, ze pokud jsem vozidlo neprovozoval, nedopustil jsem se zadneho prestupku proti pojisteni a neni duvod nic platit...
woso, uděláme dohodu, já doložím zákonem tvrzení, kdy musí být vozidlo pojištěné, a vy mi doložíte zákonem, kde je uvedeno, že i když neprovozuji vozidlo, musí být pojištěno?
Co vy na to?
Na magistrátu n e l z e řešit (ne)pojištění vozidla, to je zákon 168/1999, magistrát postupuje dle zákona 56/2001,
Teď do mě argumenty a odkazy:
samozrejme ze na magistratu nebudete resit pojisteni tam musite resit aby auto vyradili z evidence...pak neni povinnost ho mit pojistene tady tedy vytah z toho zakona:
§ 4
Povinnost uzavřít pojistnou smlouvu
Uzavřít pojistnou smlouvu o pojištění odpovědnosti (dále jen "pojistná smlouva") je povinen vlastník nebo spoluvlastník (dále jen "vlastník") tuzemského vozidla nebo řidič cizozemského vozidla, nestanoví-li tento zákon jinak. Tím není dotčeno právo uzavřít pojistnou smlouvu ve prospěch těchto osob.
a papirove vlastnik porad je.kdyz ho neprovozujete musite dat znacky do depozitu nebo ho prodat nebo nechyt ekologicky zlikvidovat pak pojistene byt nemusi.ale je na nej napsane nic neresdil to nikdo nemuze vedet jestli uz ho opravdu nema to by vraky z ulic nemizely jak to bylo mysleno.
to je kdo musí platit, koukněte na § 1 kdy se musí platit.
o tom vedeme polemiku-
doplněno 17.12.09 14:48:Nestanoví-li tento zákon jinak, může na dálnici,1a) silnici,2) místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.
kdy se musí platit pojištění?
a jak dokazete ze na te silnici nestoji?to ja chapu ze kdyz uz auto neni treba ani v cr ze se za nej nemusi platit ale musi to byt cim dolozit ze uz ho opravdu nemate
woso, už se začínáme sbližovat, to je pěkné, ale já nemusím dokazovat, že jsem nevinen. ČKP mě slušně dotáže, já jim slušně sdělím, že to tak není, a oni jsou na tahu dokázat, že porušuji předpis a poženou mě k soudu, který jako jediný může rozhodnout náš spor. Poženou mě tam? Nepoženou, páč si za xx Kč zaplatí reklamu, že se musí platit, a neznalí jim zaplatí xx+ xxxxKč.
doplněno 17.12.09 15:04:jak mě doložíte, že nemáte můj kapesník?
tak to si ale preci nevymysleli oni ten zakon oni jen dohlizej na jeho dodrzovani.ale proc to porad sdelovat jim staci jit na magistrat tam se to vyridi auto vyradej a tim to konci jine reseni to asi nema jdine tedy cekat na ten soud jestli bude ci ne...ale ja myslim ze by byl a oni by vyhrali.
) ten kapesnik jsem ale nemel nikde zapsany ze je v mem vlastnictvi ja nic dokazovat nemusim protoze papirove muj nikdy nebyl ikdyz ho mam treba v kapse...
ale ten na koho je napsane auto a on od toho nic nema to je horsi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.