Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna rozměrů pneu v TP

Od: lusny odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
mám auto opel astra r.v. 2002.
V TP mám napsané pneu R14,175/70 M+S.
Dostal jsem zánovní zimní pneu od bratra R14, 175/65.
Mohu je na autě používat nebo je musím nechat zapsat do TP?
Pokud bych je musel zapsat,zapíšou mi tam tyto pneu? Kolik by to stálo?
Nevyzná se v tom někdo?
Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Silně pocchybuji o Vaší informaci ,že máte v TP pneu R14,175/70 M+S .Zcela jistě jsteto opsal špatně, máte povolený rozměr pneu 175/70R14 a k tomu bývá uveden rychlostní a hmotnostní index (třeba 86H- pro C.Xantia 11,8i16V) ale M+S se tam neuvádí neboť je tojen označení zimních pneu.

Pokud tam dáte ten druhý rozměr tj 175/65R14 tak se Vám sníží podvozek o 9mm,to je tpotiž rozdíl poloměru původní a nopvé pneu,tachometr bude ukazovat o 3% vyšší rychlost což je v povolené toleranci 5%,taktéž přenos síly na vozovku se zvýší o 3%.Zdroj : tuning.sk/...

Další věc je ta ,že pokud nedokážete ustát jednání s pojištovnou-tak pkd způsobíte nehodu ,tak pravděpodobně budete muset doplatit ze své kapsy škody poškozenému.V případě nezaviněné nehody se bude poj.viníka cukat uhradit Vám škodu v plné výši (oni se snaží vždy krátit,ale v tomto tuplem !)

hodnocení

0x

Legálně ne.Jestli zapíšou*nevi*.Řešilo se to tu nedávno : poradte.cz/...

danys*
hodnocení

0x
Zapíšou,ale vyjde levněji si koupit novou sadu gum se správným rozměrem

xenofob
hodnocení

0x

zapisuje se jen to, co je pro auto schváleno a ne to, co lidé dostanou

když dostaneš k osobáku jako bonus lžíci od bagru, zapíší ti to do TP?:

break

mě fascinuje to lidský úsilí babrat se s tím i kvůli gumám, co stojijou úplně za prd.Nic proti, ale tohle je příšernej rozměr...

lusny
hodnocení

Děkuju,
kde najdu jské pneu by se mohly zapsat do mého TP?
Kolik by stálo zapsání do TP?

hodnocení

0x
Rozdíl v těch pneumatikách je 8.75mm na profilu. Toho si žádná kontrola na první pohled nevšimne. Takže když je tam dáš tak je s výjimkou STK kam musíš přijet na předepsaném rozměru opravdu minimální šance že by to někdo řešil. Musíš si ale uvědomit, že tachometr bude mít mírnou odchylku od skutečnosti a zkusit si třeba pomocí GPS zjistit skutečnou rychlost pro porovnání s údajem tachometru. Doby , kdys přišel na úřad s TP.někoho, kdo má potřebný rozměr zapsaný v dokladech, zaplatil padesátku za práci úředníka a oni ti to bez keců zapsali jsou bohužel už dávno pryč. Dneska se požaduje souhlas výrobce a ten ti automobilka pro nic za nic nedá protože na každý schválený rozměr musí mít homologační zkoušky. Takže cesta k zápisu vede už prakticky jen přes naprosto nerentabilní vlastní homologaci státní zkušebnou která by tě stála víc jak celé auto.

hodnocení

0x

Ak si chcete dať zapísať do TP rozmery ráfkou a pneumatik,tak musíte kontaktovať oficiálného dovozcu pre Českú republiku pre danú značku auta.On vám vystaví dokument na zaklade TP,na základe ktorého vám prislušný úrad to zapíše do TP.Mňa na Slovensku to stálo 50 €.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]