Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat molitanový vzduchový filtr?

Od: prtko odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

jakým způsobem mám na motorce vyprat molitanový vzduchový filtr?

Stačí vyprat v jarové vodě a vysušit?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na BX14RE jsem to takto dělal 1x ročně.vypral v jarové vodě,vyždímal přes ručník-hadr a namontil z5.No problém

hodnocení

0x

Jak nemáte náhradní tak jako provizorium nachvili to stačí takhle udělat

ladinpraha*
hodnocení

0x

Teď jsem nechal projet houbičky na nádobí myčkou. Jsou jak zrenovované. Ten filtr by měl dopadnout stejně.

hodnocení

0x

Vyčistite ho v technickom benzíne alebo v obyčajnom benzíne bez oleja.

benzín NE naleptává jej !

vernon
Mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, kdysi jsem takhle zničil filtr u pily.

prtko
hodnocení

Dobrý den,
vypral jsem filtr v jarové vodě, voda byla dost černá.
Vysuším a pak dám zpátky.
Děkuji

jak píšu výše ani jsem nečekal až bude suchý-jen jsem jej vyždímal hadru velikosti malého ručníku a dal do auta a hned jsem pak jel pryč, nic to neudělalo!

vernon
Co by to mělo udělat? V mlze motor nasává víc vody, než by mohl nasát jen z vlhkého filtru.
15.04.18 16:38

Přesně!

hodnocení

0x
Na tyhle filtry se prodává čistící sprej. Tou jarovou vodou to snad jde také. Každopádně před vrácením do moto se to prestrika speciálním olejem, který pomáhá zachytit nečistoty.
Není potřeba to dělat každý rok...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]