Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedná se o podvod?

Od: nm odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, před nějakou dobou jsem havaroval a auto prohlásili za totálku, pojištovna my vyplatila cenu toho auta mínus tolik kolik bych dostal za to havarované, jenže auto jsem měl na splátky a já zaplatil teprve druhou splátku ale peníze dál po mě nechtějí, plus to havarované auto které jsem prodal na díly(auto stálo kolem 50tis což není moc na auto ale jako student si víc dovolit nemůžu...takže mám peníze podstatě za nic a zžírá mě svědomí že to tak asi být nemá. Co bych měl dělat, nechat to být nebo s tím něco dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Divil bych s,e kdyby splátky jen tak někdo odepsal... Podrobně si přečti smlouvu a pokud o odpuštění zbytku splátek nemáš doklad, tak je prokazatelně vyzvi kam a kdy to máš doplatit. Veškerou komunikaci prokazatelně, abys jí měl jak doložit...

Taky můžou tiše čekat až naskáčou smluvní pokuty, penále, nechat vydělat právníka, exekutora atd...

hodnocení

3x
Pritelkyni ukradli auto, cast splatek pokryla pojistka a zbytek musela doplatit, takze pochybuju, ze z cista jasna by se to nejak samo vyřešilo a auto by bylo zaplacene.

bfss
hodnocení

1x
Peníze ZATÍM nechtějí (ani nepíšete kdo), ale pokud nebudete platit, bude na vás brzy exekuce a svoje peníze z vás dostanou, to mi věřte.

hodnocení

1x

Je to celé divné. Úvěrová společnost by měla mít pojistné plnění vinkulované ve svůj prospěch. Po nehodě tedy po vás může případně požadovat doplatek mezi již odbdrženými penězi včetně pojistky a skutečnou odhadní hodnotou auta před nehodou. Rovněž mohou nárokovat "uniklé" úroky. Vrak by ovšel byl pak váš. V případě, že by vrak zůstal úvěrové společnosti, musí jeho hodnotu odečíst od nárokovaných peněz. Pokud to tak není, chová se úvěrová společnost velice amatérsky, popř. po kriminální stránce velice profesionálně*smich*

Vámi popsaný postup je nestandardní, ne-li nemožný a vidím v tom rovněž nějaké "šméčko" a snahu vydělat jiným způsobem. Nedělejte mrtvého ptáka a celou věc s úvěrovou společností co nejdříve vykomunikujte.

radajz*
hodnocení

0x

Jak už tu padlo, všechno písemně vykomunikuj. To, že je to auto na šrot nemění nic na tom, že ten věřitel ti dal nějakou hodnotu (ať ti půjčil peníze nebo jen dal auto) a ta hodnota se mu musí vrátit. Takže nevěřím, že už by to nechtěl doplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]