Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesouhlas s totalkou

Od: ferdan1® odpovědí: 10 změna:

Pri nehode mi bylo poskozeno vozidlo - skoda felicie s alternativnim pohonem LPG nepozornosti klientky ČPP. V zapisu o nehode likvidator uvedl ze se jedna o totalku- neopravovat,s cimz nesouhlasim. Vozidlo pred rokem a pul proslo gen.opravou+nova tlakova nadoba na LPG.Pri nehode byl poskozen levy blatnik,levy blinkr,predni svetlomet,maska a naraznik. Pri gen.oprave byli vymeneny oba predni blatniky za nove + lak. Jak postupovat kdyz nesouhlasim s totalkou a na me vytky pan likvidator nereaguje

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nesouhlas s totálkou vám není moc platný, pojišťovna postupuje podle svých vnitřních směrnic a na ty nemáte. Pojišťovna bere za základ časovou hodnotu vozidla podle tabulek a míru opotřebení (najeté km) a velice nerada bere do úvahy jakékoli zhodnocení vozidla v době před nehodou. A když už, tak ho započtou v nejmenší možné výši, tedy skoro žádné.

Raději ať vám sdělí, kolik vám za tu totálku zaplatí a mám zato, že za ty peníze tu feldu v pohodě opravíte. Totálka stanovená pojišťovnou totiž neznamená, že se auto nedá opravit. Měl jsem vůz, který měl za seboz tři totálky a vždy po nenákladné oparvě jezdil dál.

doplněno 13.04.18 08:49:

Pozor! Peníze za celé auto v žádném případě nedostanete! Pojišťovna od hodnoty auta před nehodou odečte hodnotu tzv. použitelných zbytků, což často dělá i více, než třetinu uvedené hodnoty. Přesto obvykle částka, vyplacená za "totálku" je u starších aut dost vysoká na to, aby se auto opravilo a ještě zbyl dárek/příspěvek na PHM na další provoz*smich*

Satame,tomu se říká recyklace.Jen víc takových totálek a peníze se jen pohrnou.*smich* Šak on to někdo zaplatí!

ondr
hodnocení

2x

S nadhledem a úpřímně... u auta jako je felicie z pohledy financí je již totálkou i prázdná nádrž. Dostanete peníze za celé auto, buďte rád.

hodnocení

1x
Řešili sme bratrovu trefenou oktu taky dostal totálku chvíli sme se dohadovali neudělal sem nic nakonec přišlo 40000kč a opravu zmáknem do 20000kč takže za mě dobrý

hodnocení

0x
Tak buď rád. Dají ti prachy za vrak, oprava vyjde levněji, tak ještě ti zbyde.

dfjdj
hodnocení

0x

A čemu to vadí, dostanete cash za celé auto a za míň ho opravíte a ještě vám zbyde? Proč byste si nechal dobrovolně vyplatit míň peněz?

hodnocení

0x

Ještě to tu nepadlo na plnou hubu. To, že pojišťovna vyhodnotila škodu jako totální, neznamená, že Vám zakázala vůz opravovat. Naopak to může být výhoda, jak je již psáno, cena vyplacená za totální škodu, snížená o cenu upotřebitelných zbytků je mnohdy vyšší, než cena opravy. V mém případě se povedlo 20 000 Kč / 2 500 Kč. Ovšem nový lak už jsme nedávali.

hodnocení

0x

Zdravím buďte rád berte to jako takovou menší výhru ve Sportce. Můj případ Seat totalka dostal jsem z pojišťovny 18000 a spravil jsem to za 5000 a auto jezdí dal hlavně že není nějaká újma na zdraví plechy se vzdy poresi ale zdraví je jen jedno

A potom se nelze divit,že pojišťovny stále zvyšují povinné ručení,když si na tom mastí kapsy "poškození".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]