Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - nepřepsané auto

Od: petr1* odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
vedel bys te nekdo co delat, kdyz jsem nechal exmanzalce auto bez prepisu a ted mi prisla upominka, z pojistovny o nezaplacenem povinem ruceni. Volal jsem a splatka je uz 14 po datu splaceni a ex tvrdi, ze to uhradila jiz pred 3 mesici?
Pokud ted dojde k nehode, tak vse budu platit ja

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dohledat platbu u ex a reklamovat u pojišťovny. Pravděpodobně chybí variabilní symbol apd.

Každopádně pokud zaviní nehodu, tak to jde z vaší pojistky a vašeho bonusu. To není moc výhodné ani tak.

hodnocení

2x

I když je 14 dnů po splatnost, pojistka je platná a případné plnění jde z pojištění. Na smlouvě jste veden jako pojistník a jako pojistník jste povinen platit pojistné. Vaše dohoda s manželkou pojišťovnu zajímat nebude. Požádejte ex o dohledání platby a předložte pojišťovně. Osobně si myslím, že 2,5 měsíce před splatností neplatila. Tak brzy pojišťovna údaje o platbě neposílá. Veškeré škody, které ex způsobí jdou z vašeho bonusu.

hodnocení

2x

Viz rada p.Milana a ještě doporučím- donuťte se s Vaší ex a zajděte zapsat na úřad změnu! I kdyby jste zaplatil spr poplatek za změnu (800kč) a k tomu ještě Evidenční cca300kč ale za ten klid, že s Vámi Vaše Ex nevy... jako nyní s platbou PR , to bude stát.Vy se zbavíte jednoho břímě.takto ani nemůžete dokázat že jste s autem nespáchal přestupek nebo to se pletu a máte nějakou smlouvu?

hodnocení

0x

Ex musí najít doklad o zaplacení, nebo to zaplaťte Vy a pak se dohodněte s Ex. Jinak budete mít problémy Vy, nikoliv manželka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]