Nejste přihlášen/a.
Použite zadnú bubnovú nápravu z akéhokoľvek osobného auta s predným pohonom. Používať budete len ručnú brzdu.Dá sa to spraviť aj s kotúčovou brzdou.Ja mám napr. z Trabanta.
Nápravu si môžete zúžiť ako potrebujete.Rozrežete a zvaríte a to miesto vystužíte.Vlečku som robil tiež za jednokolesový malotraktor.Cez lanko ručnej brzdy ju ovládam pedálom a zároveň mám aj páku na ručné zatiahnutie brzdy.Ako som už písal,dá sa použiť aj kotúčová brzda,ktorá má samonastavovacie strmene.V oboch prípadoch je hydraulická časť vyradená a používa sa len mechanická časť určená pre ručnú brzdu.
Trochu mě mate, že se pouštíte do stavby bržděné káry a nevíte ,jak funguje takový jednoduchý mechanismus jako je ruční brzda. Pokud si neděláte srandu, tak tady je můj pokus o vysvětlení: lanko (dole nad pružinou) zatáhne za tu světlou páku (vpravo), ta svým horním koncem zatlačí na pravou čelist a tím, že se přitom opírá o rozpěrku pod válečkem, zatlačí i na levou čelist. Obě se rozevřou a brzdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.