Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzděna náprava na vlek

Od: njnjnjmk odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, s čeho by šlo dat nápravu na vlecku o rozměrech 100x120 cm. Ale aby byla brzděna lankem třeba na ruční brzdu lankova. Děkuji předem za tipy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

brždná náprav na vlek se dáí koupit a musí být schválena , takže dát tam pouze schálenou nápravu s kolovými brzdovými jednotkami...

njnjnjmk
hodnocení

Já to mám po luce tak jsem uvažoval nějakou ktera má Bubnové brzdy.

hodnocení

0x

Použite zadnú bubnovú nápravu z akéhokoľvek osobného auta s predným pohonom. Používať budete len ručnú brzdu.Dá sa to spraviť aj s kotúčovou brzdou.Ja mám napr. z Trabanta.

doplněno 12.04.18 10:09:

Nápravu si môžete zúžiť ako potrebujete.Rozrežete a zvaríte a to miesto vystužíte.Vlečku som robil tiež za jednokolesový malotraktor.Cez lanko ručnej brzdy ju ovládam pedálom a zároveň mám aj páku na ručné zatiahnutie brzdy.Ako som už písal,dá sa použiť aj kotúčová brzda,ktorá má samonastavovacie strmene.V oboch prípadoch je hydraulická časť vyradená a používa sa len mechanická časť určená pre ručnú brzdu.

njnjnjmk
hodnocení

Já to mám za jednoosy malotraktor. Podrebuji aby mela Bubnové brzdy aby jsem jenom přidělal natahnul lanko a mohl brzdit. Mne někdo doporučoval zadní nápravu s felicie. Ale jak se divam na net tak tam vidim prasátko ale Já potřebují na lanko. Děkuji.
njnjnjmk
hodnocení

S čeho by jste mi doporučili dat nápravu aby to sedělo na korbu. Jako myslím ten rozestup mezi kolama 100cm max 110cm. Děkuji
Ruční brzda je na lanko.
Auto, které by mělo provozní brzdu ovládanou lankem dnes už asi moc nepotkáte.
njnjnjmk
hodnocení

Já to kupují s vrakoviště.

njnjnjmk
hodnocení

Můžete mi Prosím popsat jak tato brzda při zatažení ručky Funguje? Dik
Brzděna náprava na vlek
miran*

Trochu mě mate, že se pouštíte do stavby bržděné káry a nevíte ,jak funguje takový jednoduchý mechanismus jako je ruční brzda. Pokud si neděláte srandu, tak tady je můj pokus o vysvětlení: lanko (dole nad pružinou) zatáhne za tu světlou páku (vpravo), ta svým horním koncem zatlačí na pravou čelist a tím, že se přitom opírá o rozpěrku pod válečkem, zatlačí i na levou čelist. Obě se rozevřou a brzdí.

njnjnjmk
hodnocení

Ok děkuji. Já vím jak funguje bubnová brzda ale od felicie jsem se v živote nesetkal.

matesj
hodnocení

0x
Měl by jste použít nájezdovou brzdu z nějakého novějšího brzděného přívěsu...dvouosáku.Je u toho i ruční brzda.
njnjnjmk
hodnocení

Potřebují starou za levno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]