Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto citroen C3

Od: jolana* odpovědí: 12 změna:

Chci koupit starší auto citroen C3. Nevím jestli je to dobrý vůz.Máte nějaké zkušenosti?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tqte
hodnocení

0x

Svět neni černobílý, dobrý/špatný vůz, mám zkušenost, že z Citroena Audi neuděláte ;)

break
hodnocení

0x

malej prcek, vcelku jednoduchý vozidlo...Motory ať nafta nebo benzín jsou v poho.Vyhnul bych se robotickejm převodovkám.Jinak to nemám moc v lásce.Když před dílnou stojí C3 na křivo, tak bych si raději vzal dovolenou...

hodnocení

0x

S C3 nemám žádnou zkušenost jen doporučím asi nejrozšířenější motorizaci- se čtrnáctistovkou,pokud ropu tak asi nejslabší motorizaci-1,4HDi 50kW-nemá tolik "kurvítek" jako silnější motory 1,4i16V HDi 66kW nebo 1,6 HDi ! Před koupí kontrola jako ostatních značek -toto by němělo mít žádné speciální jeko třeba hydrocitroeny nebo starší "sourozenci" Xsara,pežoti 306... zadní nápravy.Jinak asi nebrat pkd se montovala automatická převodovka a robotizovanou.Jen klasický manuál!

break

ono ani ta silnější 1.4 a 1.6 HDI nejsou zlý motory.Jen jsou choulostivý na olej.Ten navíc skoro všude hrne:)...Jinak třeba dělal jsem TDCI, u kterej byl nájezd ke 300 000km a motor šlapal jak hodinky.Má to dobrej projev a nežere to.Jen se tyhle motory nedaj servisovat za levno.A asi bych se vyhnul verzím s DPF.Byť nevím jak na tom Citroen s něma byl.V jakým modelu a ročníku, tady nemůžu sloužit...Ale zase třeba nějakej Polák stojí pár tisíc a zkušenej mechanik to vymění za půl dne, když jde vše OK...

Zadní náprava je jen traverza, tam se budou max dělat tlumiče a pružiny...Zrovna přední pružiny jsou na C3 takovej evergreen...

Jo, v převodovce se shodnem.Po zkušenostech, když k nám přijede robot s problémem, tak automaticky odesíláme pryč a nepouštíme se do toho.Jen manuál, nic jinýho...

Já netvrdím že ostatní motory jsou špatné,ale osobně bych spíše ty jednodušší -ty co jsem vypsal.Prostě ta starší 1,4i 8V je prověřený motor a zná jej hejno lidí není s ním žadný problém.O náprvavách nevím,jen že straší jako P-405-BX ,ZX-Xsa-P306... trpí na ložiska ramen-kola do štaflí=repase nápravy za cca5-8000kč

break

taky u mě platí, že beru raději jednodušší.Ale na tu 1.6 HDI/TDCI mi příjde daková docela štvavá kampaň, by´t je to dobrej motor.Sice mě štve, že tam je kvanta držáků a některý věci jsou tam složitější, plus kurvítko v holendru mazání turba, ale jinak super...

No, ale 405, ZX atd. maj vzádu torzky, ne?...Tady to má jednoduchou nápravu...

doktpr365*
hodnocení

0x

Mám 1,4HDi 50kW a zatím spokojenost

cetrojan

Souhlas s doktpr365, najeto mám na něm skoro200tkm. a žádný problém zatím nebyl (když pominu prasklou přední pružinu při 160tkm.).

doktpr365*

Jj pružinu jsem taky menil,rozvody. Jako u každého vozu.

cetrojan

tak ono je na vině ložisko horního uložení nežli samotná pružina(tak mi to bylo sděleno automechanikem, který opravu prováděl), ale s opravou jsem se v klidu vešel do 6 tis. kč a to mi měnili oba tlumiče+pružiny+ložiska h. uložení, takže pohoda.

hodnocení

0x
Pořádně si to projeď ať víš jestli ti bude vyhovovat prostorově. Já přešel do o číslo větší C4 ze staré Xsary a musím přiznat že využití prostoru mi moc radosti neudělalo. Dlouhej čumák přes který nevidíš tě asi u C3 trápit nebude ale silné sloupky předního okna nejspíš C3 má . Zrcátko zbytečně nízko takže brání ve výhledu a kufr za který by se i historické AX stydělo už tam budeš mít taky. Jinak, zase co se pohodlí týče jsou Francouzi vždycky třída. Motory taky umí a nerezatí. Ceny ND zpravidla nejsou dražší než u koncernových aut. Že ty roboty- převodovky nestojí za nic už tu padlo a že obzvlášť u francouzských aut platí, že co na autě není to se nepo..re a proto čím miň elektroniky tím lip to asi víš.

Kolego Totaku když víš kde koupit tak Nd jsou stejně "drahé" jeko na staré škůdky Fa-Fe.jen vědět kde koupit!osobně třeba olej Total 10W40-kelly v akci cca800,- v místní prodejně v JH (nejlevnější)cca 600,- dvorní prodejce xantiáků (na mojí xantii LFY) 5l+ olej ftr +poštovné cca600,-.to jen tak pro zajímavost. jde o autodilyhulin nebo autozet.jeden prodejce dvě adresy! Zbytek -*palec**palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]