Ahoj.. dnes ráno jsem si zamknul převodovku v neutralu (construct) ale pak se mi nějak (ani ne moc velkou silou) podařilo přeřadit na jedničku a paka se nějak jakože vykloubila.. lze s ní pohybovat pouze dopředu a dozadu úplně volně jakoby na ničem nedržela. Nevíte co se stalo? Případně co s tím? Děkuji
Nepíšeš, o jaké auto se jedná, ale nejspíše se ti rozlomil/vypadl převod mezi řadicí pákou a táhly řazení. A co s tím? Rozebrat a opravit, pokud to nedáš, tak servis.
doplněno 08.04.18 09:32:
Přikládám obrázek manuálního řazení Volvo S80. Závada je nejspíš v převodu z řadicí páky na táhla uvnitř v tom plastovém kusu, tedy pokud je tam skutečně použitý systém z obrázku.
Tak zrovna u Volva neporadím jen toto-setkal jsem se se 3 způsoby ,dva má PSA -viz obr Satama a viz níže obrázek se 3 táhly,a u dalšího způsobu (ne PSA) šlo jedno táhlo od řadičky do převodovky)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.